Onze aandachtsgebieden

Onze aandachtsgebieden

Meer goed opgeleide zorgverleners

De bevolking in Afrika groeit razendsnel en er zijn te weinig zorgverleners. Het tekort aan medisch personeel is zelfs de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarom zorgt Amref Flying Doctors voor meer en betere Afrikaanse zorgverleners. Dit doen we door middel van scholing en trainingen via internet en de mobiele telefoon en bijscholing aan medisch personeel. 

Lees meer

Mijn lijf, mijn leven

Iedereen heeft recht op een gezond en veilig leven. Voor veel meisjes en jonge vrouwen in Oost-Afrika is dit niet vanzelfsprekend. We willen ervoor zorgen dat vrouwen gelijke rechten hebben en deze kunnen claimen zodat problemen als tienerzwangerschappen, meisjesbesnijdenis en het voortbestaan van kindhuwelijken kunnen worden voorkomen.
 

Lees meer

Schoon water, goede hygiëne

In Sub-Sahara Afrika heeft een op de vier mensen geen schoon water. Het vieze drinkwater veroorzaakt vaak diarreeziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Om dit probleem aan te pakken, zorgen we voor veilig drinkwater, riolering én veilige wc's. We geven voorlichting over hygiëne via lokale zorgverleners en we leiden mensen op tot metselaar en loodgieter zodat zij zelf sanitaire voorzieningen kunnen bouwen. Die voorzieningen kunnen mensen met kleine leningen vervolgens zelf aanschaffen. Hiervoor werken we samen met lokale partners zoals de overheid en banken. 

Lees meer

Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. Toch is dit niet voor iedereen het geval in Afrika. Daarom werken we hard aan een goed en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

Lees meer
delen
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!