Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. Toch is dit niet voor iedereen het geval in Afrika. Daarom werken we hard aan een goed en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

We zorgen voor preventie, want voorkomen blijft beter dan genezen. Verder betrekken we ambitieuze ondernemers zodat ook zij zich kunnen inzetten voor een betere gezondheid van mensen in Afrika. 

Betaalbare medische zorg

Goede medische zorg kost geld. Want er zijn zorgverleners, medicijnen en medische spullen nodig. Voor medische zorg betalen, is lastig voor mensen met weinig geld.

We maken medische zorg toegankelijk voor deze mensen. Dat doen we door het betaalbaar te maken, met een digitale zorgportemonnee voor op de mobiele telefoon. Daar sparen ze voor hun medische zorg en spreiden ze de kosten. Betalen voor behandelingen of medicijnen is hiermee een stuk makkelijker voor gezinnen. Zo hebben ze niet alleen recht op medische zorg, maar kunnen ze het ook echt zelf betalen. 

Oplossingen voor en door Afrikanen

Afrika heeft ambitieuze ondernemers met veelbelovende ideeën om de gezondheid van mensen te verbeteren. Maar zij hebben zelf niet genoeg geld, kennis of ervaring om dat idee uit te werken. Daarom steunen we ondernemers met goede ideeën die een serieus steentje bijdragen aan het zorgsysteem. 

We brengen Afrikaanse ondernemers en buitenlandse investeerders samen. Ze krijgen begeleiding en trainingen van ervaren, zakelijke en gezondheidsprofessionals. Zo kunnen zij oplossingen ontwikkelen die ervoor zorgen dat medische zorg toegankelijk wordt. Dat zijn blijvende oplossingen, voor en door Afrikanen.

Lees meer over het belang van medische zorg voor iedereen

Ja, ik help mee zodat iedereen medische zorg kan krijgen!

Goede medische zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn.

doneren

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons werk!

We bereiken veel mooie dingen met de hulp van onze donateurs. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om 4x per jaar te lezen over onze projecten en om te genieten van persoonlijke verhalen en foto’s.

u moet akkoord gaan met ons privacy statement
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
U kunt hier het privacystatement bekijken of downloaden.

Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu