Basisschoolleerlingen halen bijna € 70.000 op voor schoon water in Afrika

Ruim 70 scholen deden dit jaar weer mee met Wandelen voor Water om geld in te zamelen voor Amref Flying Doctors. Wandelen voor Water is een jaarlijkse actie waarbij kinderen van groep 7 en 8 zes kilometer met zes liter water op hun rug lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor waterprojecten in Ethiopië. In totaal hebben de kinderen €69.026,66 opgehaald. 

In de sloppenwijken en andere arme buurten van Ethiopische steden zoals Addis Ababa zijn vaak te weinig punten voor veilig drinkwater, gebrekkige rioleringssystemen en ontbreken vuilnisophaaldiensten. Dit zorgt voor onhygiënische situaties, waarvan vooral kinderen de dupe zijn. Een van de grootste doodsoorzaken van kinderen onder de vijf jaar zijn ziektes zoals diarree. En daar willen wij iets aan doen. Met de opbrengst van Wandelen voor Water bouwen wij douches en wc’s op scholen en in sloppenwijken en zorgen we voor veilig en schoon drinkwater.

Wandelen voor Water is een actie die we samen met een aantal andere organisaties elk jaar op heel veel scholen in Nederland houden. De leerzame sponsorloop vindt elk jaar plaats rond Wereld Waterdag. Van tevoren krijgen de kinderen een gastles om meer te leren over schoon water en de situatie van hun leeftijdsgenootjes in Afrika. Zo leren zij dat schoon water en goede hygiëne de basis is voor een gezond leven.

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu