9 feb

African Sisters: boek over Ethiopië-reis topvrouwen

Zestien topvrouwen maakten in november vorig jaar een reis door Ethiopië. Onder andere Julika Marijn (actrice/theatermaakster en presentatrice), Mélinde Kassens (programma- en documentairemaakster) en Sacha de Boer (fotografe en voormalig presentatrice) namen deel aan de reis. Naar aanleiding van de reis is er nu het boek African Sisters. In dit boek doen zij op persoonlijke wijze verslag van de bijzondere en soms aangrijpende ontmoetingen. 

De dames reisden naar Ethiopië vanwege het afscheid van Marry de Gaay Fortman (advocaat/partner bij Houthoff Buruma) als voorzitter van de Raad van Toezicht van Amref Flying Doctors.

Sisters

De groep topvrouwen bezocht tijdens de reis projecten van Amref Flying Doctors. Tijdens hun bezoek komen ze oog in oog te staan met het leed, de uitdagingen én de kracht van de Afrikaanse vrouw. Het wordt een indrukwekkende reis met ontmoetingen tussen Nederlandse en Afrikaanse sisters. Vanzelfsprekend zijn er verschillen, maar ook overeenkomsten; juist hun gezamenlijke kracht blijkt hen te binden.