13 dec

Meer dan 500 studenten ontvangen diploma van het Amref International Training Centre

De gezondheidszorgsector in Kenia en Afrika profiteert vandaag van een nieuwe lading gezondheidswerkers. 560 studenten ontvangen hun diploma op het gebied van onder andere  algemene gezondheidszorg, verpleegkunde en verloskunde.

 

De gezondheidswerkers studeren af aan het Amref International Training Center tijdens een uitgebreide afstudeerceremonie en diploma-uitreiking. Eregast tijdens het event is de minister van onderwijs, wetenschappen en technologie, dr. Matiang'i.

Amref International Training Center gaat over in Amref International University

Dit is de laatste afstudeerceremonie van het Amref International Training Center. Het gaat vanaf nu over in de Amref International University, op aanbeveling van de commissie van Universitair Onderwijs.

 

Dr. Matiang'i is overtuigd dat Amref Health Africa de opleidingen tot gezondheidswerkers in Kenia en het Afrikaanse continent continue zal blijven verbeteren. “Ik weet zeker dat deze gezondheidswerkers de juiste kennis, vaardigheden en competenties hebben verworven om hun rol in de gezondheidssector van dit land effectief uit te voeren.”

Groot tekort aan gezondheidswerkers

Afrika heeft een tekort van 1,2 miljoen gezondheidswerkers. Het is noodzakelijk om het aantal opleidingen op het continent te vergroten. Amref Health Africa speelt hierbij een belangrijke rol, want mede door de inzet van mobiel en e-learning kunnen we het tekort verkleinen.

  

Dr. Githinji Gitahi, CEO van Amref Health Africa benadrukt dat de overgang van een training center naar een universiteit cruciaal is. “Veel van onze studenten krijgen nu de kans om nog meer vaardigheden en kennis op te doen, zoals een studie op Master niveau. Dit heeft een grote invloed op het Keniaanse en Afrikaanse gezondheidssysteem, dat nog steeds worstelt met personeelstekorten.”

 

933A8242 31st ceremonie nieuw 15 15