19 mrt

Water is van wereldbelang!

Vandaag, 22 maart is het Wereldwaterdag.  Een dag die door de VN in het leven is geroepen om extra aandacht te vragen voor de waterproblematiek in de wereld.

11% van de wereldbevolking heeft geen schoon water om te drinken. Hierdoor sterven, in combinatie met slechte sanitaire voorzieningen, elke dag 4.000 kinderen. Bijna een miljard mensen hebben geen toegang tot schoon water.

 

Amref Flying Doctors zet zich ook in om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Afrika toegang hebben tot schoon (drink)water. Zo zijn wij in Nederland een van de initiatiefnemers van ‘Wandelen voor Water’. Dit jaarlijks terugkerende evenement voor kinderen uit groep 7 en 8 vindt plaats in de week van Wereldwaterdag. 

Tijdens dit evenement lopen kinderen in Nederland in de buurt van hun school met 6 liter water op hun rug 6 kilometer om te ervaren wat hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden door moeten maken. Het maakt ze ervan bewust dat schoon water, goede sanitaire voorzieningen én kennis over hygiëne – want ook daar ontbreekt het vaak aan – onmisbaar zijn voor een gezonde toekomst. Op een speelse, leuke manier. En: voor een goed doel. Dit jaar wandelen bijna 4500 leerlingen met ons mee! 

Zie als voorbeeld hier één van onze projecten in Ethiopië.