Zorgverleners zijn van levensbelang

Zorgverleners zijn van levensbelang. Maar wat als zij er niet zijn? In Afrika is een enorm tekort aan medisch personeel. Daarom traint Amref Flying Doctors duizenden Afrikaanse zorgverleners. Met veel zorg en passie werken ze - dag in, dag uit - aan één duidelijk doel: een gezond en sterk Afrika. Dit zijn de gamechangers.


Enorm tekort aan medisch personeel

Nergens ter wereld zijn er zo weinig zorgverleners per hoofd van de bevolking als in Afrika. En dat heeft grote gevolgen, juist nu in tijden van een pandemie. Want ook in Afrika vormen zorgverleners de ruggengraat van de samenleving. De dreiging hier in Nederland is enorm, maar ook voor mensen in Afrika aanzienlijk, gezien de ruim 1,2 miljard inwoners en de zwakke gezondheidsstelsels die toch al overbelast zijn door aanhoudende ziekte-uitbraken en andere gezondheidsproblemen. Hier moet verandering in komen, anders zijn de gevolgen niet te overzien.

Onze ambitie

Het is onze ambitie om op korte termijn 6.000 zorgverleners te trainen. Deze zorgverleners zijn onmisbaar, juist nu in tijden van een pandemie. Dit gaan wij doen via onze mobiele trainingsapplicatie ‘Leap’. De zorgverleners worden getraind om vermoedelijke gevallen te identificeren, te isoleren en door te verwijzen, en om voorlichting te geven over handen wassen en goede hygiëne zodat verdere overdracht van het virus wordt voorkomen.

Klik hier om meer te lezen over wat wij nog meer doen om het coronavirus in Afrika te bestrijden. 

De gamechangers van Amref Flying Doctors

Ontmoet onze gamechangers. Zij maken zich sterk om het coronavirus in Afrika te bestrijden.

Flying Doctor Ruth

Als flying doctors vliegt Ruth naar afgelegen gebieden om besmette patiënten te evacuren. Daarnaast traint ze het lokale team ter plaatse om verder verspreiding van het virus te voorkomen.

Ruth: "Ik ben trots op de persoon die ik ben geworden en hoop dat ik een voorbeeld kan zijn.” 

Ik wil Ruth helpen

Verpleegkundige Jemimah

Amref Flying Doctors traint 63.000 zorgverleners in Afrika om het coronavirus te bestrijden. Jemimah uit Kenia is een van hen. Als verpleegkundige werkt zij dag en nacht om haar patiënten te helpen.

 

Ik wil Jemimah helpen

Lokale zorgverlener Dorothy

“Als lokale zorgverlener kan ik écht het verschil maken omdat ik ervoor zorg dat mensen voorlichting krijgen over schoon water en goede hygiëne. Juist nu essentieel."

Ik wil Dorothy helpen

Aantal IC-bedden

Ethiopië

0 voor 109 miljoen inwoners

Kenia

155 voor 54 miljoen inwoners

Malawi

34 voor 18 miljoen inwoners

Oeganda

60 voor 47 miljoen inwoners

Senegal

50 voor 15 miljoen inwoners

Tanzania

38 voor 56 miljoen inwoners

Zambia

45 voor 17 miljoen inwoners

Zuid-Soedan

4 voor 10 miljoen inwoners

Help mee

Jij kunt ook je steentje bijdragen door te doneren of door te laten weten dat je achter onze ambitie staat. Ga naar www.amref.nl/toolkit en deel de kant-en-klare berichten op je socialmediakanalen zodat we nog meer bereik kunnen creëren met onze campagne.

Klik hier om meer te lezen over ons werk in de strijd tegen het coronavirus.

delen

Ja, ik help mee in de strijd tegen corona

Wij willen op korte termijn 63.000 zorgverleners trainen in Afrika zodat zij het coronavirus kunnen bestrijden. Maar dit kunnen we niet alleen!

Doneer nu
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu