De gamechangers

Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, vraagt in een nieuwe campagne aandacht voor het grote tekort aan medisch personeel in Afrika. 

In de campagne staan de gamechangers, de Afrikaanse artsen, verlos- en verpleegkundigen en lokale zorgverleners centraal. Zij maken iedere dag het verschil voor de mensen om hen heen en weten als geen ander wat er nodig is om de gezondheid in Afrika te verbeteren. Met veel zorg en passie werken ze - dag in, dag uit - aan één duidelijk doel: een gezond en sterk Afrika. 

Flying Doctor Ruth

“Ik ben trots op de persoon die ik ben geworden en ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor jonge meisjes en jongens.”

Ik wil Ruth helpen

Verpleegkundige Jemimah

‘Ik herinner mij de eerste bevalling die ik zelf mocht begeleiden nog goed, het was een magisch moment. Sinds dat moment weet ik dat dit mijn levensdoel is.”

Ik wil Jemimah helpen

Lokale zorgverlener Dorothy

“Elke dag realiseer ik mij dat ik het mooiste werk van de wereld heb. Want als lokale zorgverlener kan ik écht het verschil maken.”

Ik wil Dorothy helpen

Maar er zijn te weinig gamechangers

Bijvoorbeeld in Malawi zijn er slechts 350 artsen. Deze artsen zijn samen verantwoordelijk voor hetzelfde aantal mensen dat in Nederland woont: 17 miljoen! Iedereen begrijpt dat dit een onmogelijke opgave is. 

Nergens ter wereld zijn er zo weinig artsen, verpleegkundigen en verloskundigen per hoofd van de bevolking als in Afrika. En dat heeft grote gevolgen: mensen overlijden aan ziektes die goed te voorkomen of te behandelen zijn, zoals diarree of longontsteking. Hier moet verandering in komen. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. 

‘Iedereen heeft recht op een goede gezondheid en welzijn’. Dit is één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die wereldwijd zijn vastgesteld. Een ambitieus doel dat niet wordt behaald zonder goed opgeleide zorgverleners. Zonder zorgverleners geen zorg.

Wat doet Amref Flying Doctors?

Wij doen er - samen met jouw bijdrage - alles aan om het tekort aan medisch personeel terug te dringen. Door nieuw medisch personeel op te leiden en bestaande zorgverleners bij te scholen. Zodat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede zorg en kan bouwen aan een mooie toekomst. 

Amref Flying Doctors wil de komende drie jaar één miljoen lokale zorgverleners opleiden. Maar dit kunnen we niet alleen!

Kom je ook in actie?

Je helpt ons enorm door te laten weten dat je achter onze ambitie staat. Dit kun je doen door:  

Ik wil meer weten over het opleiden van medisch personeel.

delen

Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!

Er zijn meer goed opgeleide zorgverleners nodig voor een gezond en sterk Afrika

doneren
Doneer nu