Iedereen verdient goede zorg

Iedereen heeft het recht op goede gezondheidszorg. In Afrika is dat alles behalve vanzelfsprekend. Daarom traint Amref Flying Doctors duizenden Afrikaanse zorgverleners. Met veel zorg en passie werken ze - dag in, dag uit - aan één duidelijk doel: een gezond en sterk Afrika. Dit zijn de gamechangers.


Enorm tekort aan medisch personeel

Met deze campagne vragen wij aandacht voor het grote tekort aan medisch personeel in Afrika. Zo zijn in Malawi maar 650 artsen op 18 miljoen mensen! Deze artsen zijn samen verantwoordelijk voor hetzelfde aantal mensen als hier in Nederland. Iedereen begrijpt dat dit een onmogelijke opgave is. Dit heeft grote gevolgen: mensen, voornamelijk jonge kinderen, overlijden aan ziektes die goed te voorkomen of te behandelen zijn, zoals diarree of longontsteking. 

Hier moeten we iets aan doen!

Onze ambitie

Amref Flying Doctors doet er alles aan om dit tekort aan medisch personeel terug te dringen. Door nieuw medisch personeel op te leiden en bestaande zorgverleners bij te scholen. Zodat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede zorg en kan bouwen aan een mooie toekomst. Het is onze ambitie om in korte tijd 63.000 zorgverleners te trainen. Deze zorgverleners zijn onmisbaar, juist nu in tijden van een pandemie. Dit gaan wij doen via onze mobiele trainingsapplicatie ‘Leap’. De zorgverleners krijgen een basistraining zodat zij goede zorg kunnen verlenen. Ook worden zij getraind om vermoedelijke gevallen van corona te identificeren, te isoleren en door te verwijzen, en om voorlichting te geven over handen wassen en goede hygiëne zodat verdere overdracht van het virus wordt voorkomen.

Bekijk wat wij nog meer doen om corona in Afrika te bestrijden. 

De gamechangers van Amref Flying Doctors

Ontmoet onze gamechangers. Zij zijn nu belangrijker dan ooit.

 

Flying Doctor Ruth

In Afrika is er een enorm tekort aan medisch personeel. Daarom traint Amref Flying Doctors duizenden zorgverleners. Ruth is een van hen. Als flying doctors vliegt zij naar afgelegen gebieden om medische zorg te verlenen. Ook traint zij het lokale team ter plaatse. 

 

Ik wil Ruth helpen

Verpleegkundige Jemimah

Verpleegkundige Jemimah werkt dag en nacht om al haar patiënten te kunnen helpen. Help mee zodat Amref Flying Doctors meer gamechangers zoals zij kan opleiden.

 

Ik wil Jemimah helpen

Lokale zorgverlener Dorothy

“Als lokale zorgverlener kan ik écht het verschil maken omdat ik ervoor zorg dat mensen voorlichting krijgen over schoon water en goede hygiëne. Juist nu essentieel."

Ik wil Dorothy helpen
delen

Ja, ik help mee in de strijd tegen corona

Wij willen op korte termijn 63.000 zorgverleners trainen in Afrika zodat zij het coronavirus kunnen bestrijden. Maar dit kunnen we niet alleen!

Doneer nu
Zorgplan: acute uitbreiding zorg in afgelegen gebieden. Help nu mee!
Doneer nu