#NoMoreViolence

Spreek je steun uit tegen geweld!


Geweld treft voornamelijk meisjes en vrouwen. Voor de coronacrisis maakten 1 op de 3 meisjes en vrouwen enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. In de huidige situatie zijn dit zo’n 2 op de 3 meisjes en vrouwen. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zullen 30 miljoen extra seksuele en gendergerelateerde geweldsdelicten plaatsvinden. Ook zullen daarbij nog eens 2 miljoen extra slachtoffers van meisjesbesnijdenis en 13 miljoen kindhuwelijken niet voorkomen kunnen worden.

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende en verwoestende schendingen van de mensenrechten. Laat zien dat jij tegen geweld bent.

Wat kan ik doen?

Lees hier meer over geweld tegen meisjes en vrouwen in Afrika. Heb je vragen over huiselijk en fysiek geweld in Nederland? Klik dan hier.

Saskia Noort

Geweld tegen meisjes en vrouwen is een van de meest voorkomende en verwoestende schendingen van de mensenrechten. Dit moet stoppen dus ik zeg #NoMoreViolence. Doe ook mee en teken de petitie.

Help mee

Lieke van Lexmond

Als ambassadeur voor Amref Flying Doctors zet ik mij in om geweld tegen meisjes te voorkomen. 1 Op de 3 meisjes krijgt in haar leven te maken met seksueel en huiselijk geweld. Dit moet stoppen. Ik zeg #NoMoreViolence. Laat ook zien dat je tegen geweld bent en bestel de No More Violence-pin

Bestel de pin

Champion Hiwot

Amref Flying Doctors traint lokale 'champions' die een rolmodel zijn voor jonge meisjes en zich inzetten om geweld in Afrika te stoppen. 

Lees het verhaal van Hiwot

Champion Ibrahim

"De sluiting van de scholen zorgt ervoor dat er meer meisjes het risico lopen om besneden te worden in Tanzania."

Lees het verhaal van Ibrahim

Champion Talaso

"Ik ben geen slachtoffer, ik ben een stem."

Lees het verhaal van Talaso

Feiten

1 op de 3

meisjes en vrouwen wereldwijd krijgt te maken met fysiek of seksueel geweld.

Vormen

Naast huiselijk en seksueel geweld vallen onder andere meisjesbesnijdenissen, kindhuwelijken en tienerzwangerschappen hier ook onder.

200 Miljoen

meisjes en vrouwen zijn het slachtoffer van besnijdenis

4,1 miljoen

meisjes en vrouwen lopen ieder jaar het risico om besneden te worden.

750 miljoen

vrouwen en meisjes wereldwijd zijn voor hun 18e verjaardag getrouwd

12 miljoen

meisjes in Sub-Sahara Afrika trouwen elk jaar voor hun 18e verjaardag.

43 miljoen

vrouwen en meisjes wereldwijd hebben in 2019 seksueel of fysiek geweld meegemaakt dat werd gepleegd door een intieme partner

40 procent

van de vrouwen die geweld hebben meegemaakt durven hiervan aangifte te doen.
delen

Ja, ik help mee met het stoppen van geweld

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 meisjes en vrouwen te maken met fysiek of seksueel geweld. Met jouw steun kunnen we meisjes en vrouwen in Afrika beschermen tegen geweld.

Help mee
Manifest: zeg nee tegen meisjesbesnijdenis
Doneer nu