Planning & Control Manager

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We bestaan al sinds 1957 en sindsdien leiden we zorgpersoneel in Afrika op en zorgen we voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Vanuit Nederland zetten we ons vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot gezonde sterke vrouwen. Hiervoor zamelen we donaties in en letten erop dat deze goed worden besteed. Daarnaast brengen we ons werk onder de aandacht van de Nederlandse bevolking en politiek.

In het kader van transparantie is toezicht houden op onze financiën en projectuitgaven cruciaal. Als Planning & Control Manager lever je een bijdrage aan de financiële bedrijfsvoering van Amref Flying Doctors. In verband met het vertrek van een collega is het Finance-team, zo spoedig mogelijk, op zoek naar een enthousiaste:

Planning & Control Manager
(3 - 4 dagen per week)

Wat ga je doen?

Je bent een prettige, maar stevige gesprekspartner voor zowel de CFO als het senior management als het gaat om het inrichten en bewaken van de planning en control cyclus. Jij bent diegene die (samen met de CFO) het contact met de MT-leden onderhoudt voor het opleveren van de begroting en de management rapportages. Het verder ontwikkelen van management rapportages voor het MT, de RvT en het Amref-netwerk is voor jou een uitdaging waarvoor je warm loopt. Jouw analyses en rapportage over budgetrealisatie en financiële resultaten zijn duidelijk voor iedereen. 

Verder vervul je een belangrijke rol als expert bij het (financieel) aansturen van de grote allianties en partnerschappen van Amref Flyng Doctors, gesubsidieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor werk je samen met de collega's Planning & Control van partners en met financiële collega’s van Amref in Afrika. Bovendien onderhoud jij contact met de externe accountant voor de subsidiecontroles.

Als je het daarnaast ook nog leuk vindt om twee Planning & Control Officers binnen het Nederlandse kantoor te coachen en als senior te ondersteunen, dan is dit jouw baan!

Wat breng je mee? 

  • Een relevante financiële opleiding op WO-niveau; een opleiding tot accountant (RA) is een sterke pré
  • drie tot vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare financiële positie;
  • een sterk cijfermatig inzicht en affiniteit met interne processen;
  • slagvaardigheid en daadkracht als teamspeler;
  • ervaring in de NGO-sector;
  • ervaring met financieel management en subsidiecontroles binnen allianties en partnerschappen is een pré.
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wat bieden wij je?

  • Een boeiende en zelfstandige functie in een professionele, internationale organisatie met standplaats Leiden;
  • een tijdelijk dienstverband voor de periode van één jaar, met de intentie tot verlenging;
  • een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een premievrij pensioen).

Geïnteresseerd?

Stuur jouw motivatie en CV (in Word- of PDF-document) dan vóór 17 augustus 2020 naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Pieter Cornelissen, CFO van Amref Flying Doctors via pieter.cornelissen@amref.nl. Je kunt ook kijken op onze website.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een interne kandidaat.


In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit
en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld
 
delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu