Stagiair Corporate Communications

Heb jij affiniteit met ontwikkelingssamenwerking, een vlotte pen en kennis van social media? Dan zijn wij op zoek naar jou: word stagiair op de afdeling Corporate Communications bij Amref Flying Doctors!

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We bestaan al sinds 1957 en sindsdien leiden we zorgpersoneel in Afrika op en zorgen we voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting. We werken samen met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Vanuit Nederland zetten we ons vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen omdat wij geloven dat zij de toekomst van Afrika zijn. Daarnaast brengen we ons werk onder de aandacht van de Nederlandse bevolking en politiek.

Wil jij werkervaring opdoen binnen onze internationale organisatie met gepassioneerde collega’s en daarmee een bijdrage leveren aan een betere gezondheid in Afrika? Dan is dit jouw kans! Per direct zijn wij voor ons kantoor in Leiden op zoek naar een:

Stagiair Corporate Communications

(3-5 dagen per week)

Wat ga je doen?
Als stagiair op de afdeling Corporate Communications houd jij je bezig met diverse communicatie-activiteiten voor onze belangrijkste doelgroepen, waaronder het Nederlandse publiek. Het wordt jouw taak om een communicatiestrategie op te zetten (en uit te voeren) voor onze online ambassadeurs - een platform waarop online content verspreid wordt. Daarnaast lever je een bijdrage aan onze website door het schrijven van artikelen over onze projecten en ga je werken aan diverse (online) campagnes en alles wat daarbij komt kijken.

In deze functie is veel ruimte om meer te leren over het communicatievak, en leer je de dynamiek van een organisatie als de onze goed kennen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en er wordt rekening gehouden met jouw kwaliteiten en interesses.

Heb jij affiniteit met ontwikkelingssamenwerking, een vlotte pen en kennis van social media? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat breng je mee?

  • Je bent een derde- of vierdejaars student met HBO-/universitair denk- en werkniveau in een voor deze stage relevante studierichting;
  • je bent enthousiast, creatief, zelfstandig en initiatiefrijk;
  • je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed (zowel mondeling als schriftelijk);
  • je pakt gemakkelijk de telefoon om informatie op te vragen of na te bellen;
  • je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking.

Wat bieden wij je?

  • Een goede werksfeer in een enthousiast team;
  • een internationale werkomgeving;
  • deskundige begeleiding;
  • een passende stagevergoeding en eventueel vergoeding van woon-werkverkeer.

Interesse?

Stuur jouw motivatie en CV (in Word of PDF) zo spoedig mogelijk naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Michèle Rabouw, Head of Corporate Communications, michele.rabouw@amref.nl.

In de samenstelling van ons personeel streven we naar culturele diversiteit
 en evenwicht in het aantal mannen en vrouwen.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu