Landen

Amref Flying Doctors is een Afrikaanse organisatie. We werken aan projecten vanuit Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Senegal, Zuid-Afrika, Zambia en Zuid-Soedan.

Grote verschillen tussen arm en rijk en veel etnische diversiteit. Sloppenwijken in de grote steden en uitgestrekte, moeilijk bereikbare gebieden: ook dat is Kenia.

Tanzania heeft 45 miljoen inwoners, waarvan er velen onder de armoedegrens leven. Dat heeft een grote impact op de gezondheid van de bevolking.

Ethiopië is een land van historie en religie, maar ook een land van verschillende bevolkingsgroepen en kleine, geïsoleerde dorpen. Een kliniek is vaak een onbekende luxe. 

Oeganda zet belangrijke stappen naar een betere gezondheid voor de bevolking, samen met organisaties als Amref Flying Doctors.

Soedan heeft een geschiedenis van conflicten. Na de beëindiging van de burgeroorlog tussen het noorden en zuiden, begon de wederopbouw.

Zuid-Afrika wordt zwaar getroffen door de aidsepidemie. Een geïntegreerd, efficiënt gezondheidssysteem is dan ook hard nodig. Amref werkt er samen met de lokale bevolking aan.

Een belangrijk resultaat in 2011 was de uitbreiding van het Amref-programma 'Medische zorg in afgelegen gebieden' naar Senegal in West-Afrika.

Zambia heeft ruim 16 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 60 procent op het platteland leeft. Vooral daar, op het platteland, is veel armoede. Ook valt er nog veel vooruitgang te boeken in de...