Zorgverleners in Afrika: onze helden in de strijd tegen het coronavirus

Iedereen, waar ook in Nederland, heeft te maken met de gevolgen van de coronapandemie. Scholen zijn gesloten, horecazaken zijn dicht en zorgverleners draaien overuren. Ons respect gaat dan ook uit naar iedereen die in deze situatie voor elkaar zorgt. Met in het bijzonder professionals in de gezondheidszorg. Mensen die voor hun beroep dag in, dag uit, en bij nacht en ontij voor anderen klaar staan. Dat zijn onze helden.


Hier, en in Afrika. Want ook daar vormen zorgverleners de ruggengraat van de samenleving. De dreiging hier in Nederland is enorm, maar ook voor mensen in Afrika aanzienlijk, gezien de ruim 1,2 miljard inwoners en de zwakke gezondheidsstelsels die toch al overbelast zijn door aanhoudende ziekte-uitbraken en andere gezondheidsproblemen. Daarnaast maken wij ons grote zorgen om de neveneffecten van corona in Afrika. Lees hier het artikel van onze Global CEO Githinji Gitahi. 

Versterken zorgstelsels om corona in Afrika aan te pakken

Ook tijdens de coronapandemie is onze aanpak hetzelfde. We werken aan sterke zorgstelsels in Afrika. Bijvoorbeeld door zorgpersoneel op te leiden en bij te scholen. Door een vertrouwd gesprekspartner te zijn voor overheden, zodat beleid wordt aangepast en veranderingen blijvend zijn. Door lokale zorgverleners in Afrika te trainen, zodat ze mensen in hun buurt kunnen voorlichten over, bijvoorbeeld, het belang van hygiëne. En door samen te werken met bedrijven en andere partners, zodat we sneller schaal kunnen maken. Ook nu is samenwerking het sleutelwoord.  

Trainen op coronavirus 

Amref Flying Doctors doet het volgende in de strijd tegen het coronavirus in Afrika

We willen nog veel meer zorgverleners in Afrika trainen in de strijd tegen het coronavirus.

Steun ons hierbij. Want samen staan we sterk! 
 

Ja, ik help mee
 

Ga voor de laatste informatie over het coronavirus in Afrika naar ons Amref COVID-19 informatiecentrum. Hier vind je informatie over overheidsmaatregelen per land, nieuws over de rol van Amref Flying Doctors in de landen waar we actief zijn, gratis noodnummers en een lijst van verschillende bronnen over de pandemie.

De kracht van de lokale zorgverlener in Afrika

Op dit moment trainen we lokale zorgverleners in Afrika om het coronavirus te bestrijden. Benieuwd naar wat een lokale zorgverlener precies doet? Bekijk de video. 

Ik wil helpen

Aantal mensen geholpen in 2019 dankzij jouw donatie

621.937

in Ethiopië

1.421.997

in Kenia

83.715

in Malawi

1.073.69

in Oeganda

1.860.86

in Tanzania

47.554

in West-Afrika

151.182

in Zuid-Soedan

11.777

in Zambia
delen

Ja, ik steun jullie in de strijd tegen het coronavirus in Afrika

Amref Flying Doctors wil zorgverleners trainen in de strijd tegen het coronavirus. Maar dit kunnen we niet alleen. Help jij ons mee?

 

Doneer nu
Doneer nu