Onze visie & missie

Het recht op een goede gezondheid kun je niet afdwingen. Het recht op een goede gezondheidszorg, voor iedereen, wél. Daar zetten wij ons bij Amref Flying Doctors voor in.

Onze visie

Amref Flying Doctors wil dat alle meisjes en jonge vrouwen in Afrika sterk, gezond en zelfstandig kunnen zijn.

Onze missie

Wij werken aan een betere gezondheid van vooral meisjes en jonge vrouwen in Afrika. Dit doen we door te zorgen voor een sterke samenleving die opkomt voor haar rechten én voor de opzet van goede gezondheidssystemen die lang meegaan. Zo krijgen ook jonge vrouwen gezondheidzorg waar ze recht op hebben. 

Verder verbinden we mensen, organisaties en investeerders wereldwijd. We steunen de bevolking en politiek, en proberen hen waar nodig te overtuigen. Daarnaast zamelen we geld in om onze projecten voor gezondheidszorg in Afrika te steunen.

Onze kernwaarden zijn openheid, betrouwbaarheid en werken met impact

Lees hier meer over onze integriteit. 

Ons werk

We willen de gezondheid van mensen in Afrika blijvend verbeteren. Vooral meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.

Om ons doel te bereiken, doen we het volgende:

•    We vertellen mensen in Nederland over Afrika, en hoe mensen in Afrika beter hun leven kunnen opbouwen als ze gezond zijn.
•    We praten en werken samen met de Afrikaanse overheden. Zo werken we aan oplossingen die de gezondheid van mensen in Afrika blijvend verbetert.
•    We zamelen in Nederland geld in en zorgen ervoor dat dit geld goed wordt besteed.

delen

Word donateur

Gezonde mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Help mee en word donateur!

Word donateur
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!