Over Amref Flying Doctors

Het recht op een goede gezondheid kun je niet afdwingen. Het recht op een goede gezondheidszorg, voor iedereen, wél. Daar zetten wij ons bij Amref Flying Doctors voor in.

Gezonde mensen en daardoor minder armoede

Een goede gezondheid(szorg) maakt echt het verschil. Dat gaat verder dan een beter en prettiger leven. Iemand die gezond is, heeft meer kans om een opleiding af te ronden, beter betaald werk te vinden of een eigen bedrijfje te beginnen. Kortom, iemand heeft zo meer mogelijkheden om aan de armoede te ontsnappen. En daar profiteert ook de rest van het dorp en uiteindelijk het hele land van.

De grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie

Amref Flying Doctors is in 1957 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Nog steeds gebruiken we vliegtuigen om afgelegen gebieden te bereiken. Maar ons werk omvat inmiddels veel meer. Tegenwoordig richten we ons vooral op gezond blijven, door middel van voorlichting, opleiding en onderzoek. Daar waar de dokter niet komt, overbruggen we de afstanden naar de gezondheidszorg. Daarbij gebruiken we ook innovatieve methoden, zoals e- en mLearning.

Jonge Afrikaanse vrouwen

We voeren onze projecten daar uit, waar ze het meeste effect hebben. Daarom richten we ons vanuit Nederland vooral op jonge Afrikaanse vrouwen. Samen met de lokale bevolking zoeken we naar praktische oplossingen die ze zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. En met overheden en internationale organisaties overleggen we over blijvende verbeteringen. Hiervan profiteren niet alleen de vrouwen zelf, maar ook hun kinderen en het dorp waarin ze leven.

Donaties goed besteed

Vanuit Nederland werven we fondsen voor het werk in Afrika, waarbij we ervoor zorgen dat die effectief en efficiënt worden ingezet. We hebben het vertrouwen van maar liefst 110.000 donateurs. Daar zijn we erg blij mee! We creëren draagvlak bij publiek en politiek voor de gezondheidssituatie in Afrika, ons werk daar én onze oplossingen. Daarnaast werken we aan partnerschappen met bedrijven die in Afrika willen investeren. Lees meer over ons werk in Afrika.

 

Onze werkwijze

Sinds 1957 werken wij aan een gezond en sterk Afrika
Wij zijn een Afrikaanse organisatie
Het merendeel van Amref Flying Doctors bestaat uit Afrikaanse medewerkers
Wij hebben vooral aandacht voor vrouwen en kinderen omdat wij geloven dat zij de toekomst van Afrika zijn
Wij geloven in structurele oplossingen zoals het bouwen van veilige wc's
Voorlichting is belangrijk, wij helpen de lokale bevolking zichzelf en anderen te helpen

Ambassadeurs

Word donateur

Gezonde mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Help mee en word donateur!

Word donateur

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons werk!

We bereiken veel mooie dingen met de hulp van onze donateurs. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om 4x per jaar te lezen over onze projecten en om te genieten van persoonlijke verhalen en foto’s.

u moet akkoord gaan met ons privacy statement
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
U kunt hier het privacystatement bekijken of downloaden.

Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu