Over Amref Flying Doctors

Amref Flying Doctors zet zich in voor een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. 

Nog steeds vliegen onze Afrikaanse artsen naar afgelegen gebieden om zorg te verlenen, maar vandaag de dag doen we veel meer. Amref Health Africa, onze moederorganisatie, is uitgegroeid tot de grootste gezondheidsorganisatie van dat continent. Met kantoren in acht Afrikaanse landen worden de meeste landen in het oosten en zuiden bereikt. Ons hoofdkantoor staat in Kenia.

Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen

Veranderingen die blijvend zijn, komen van binnenuit tot stand. Bij alles wat we doen, gaan we uit van de behoefte en kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Samen met hen zoeken we naar praktische oplossingen die zij zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. Zo kunnen zij op eigen kracht hun leven gezonder maken en zich ontworstelen uit armoede.

Jonge vrouwen zijn de sleutel

We zetten ons vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. Denk hierbij aan:

  • Het stoppen van schadelijke praktijken zoals kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis en tienerzwangerschappen zodat meisjes hun school af kunnen maken. 
  • Jonge vrouwen leren wat hun rechten zijn en hoe ze hiervoor kunnen opkomen.
  • Goed zorg geven aan vrouwen, waaronder begeleiding van een verloskundige tijdens zwangerschap en bevaling. 

Armoede verminderen

Amref werkt aan een gezond en sterk Afrika. Dat doen we met bijna 100.000 donateurs en met bedrijven die achter onze missie staan. Ook sluiten we partnerschappen met overheden en instellingen die onze missie ondersteunen. Aan iedereen die hierbij betrokken is: dank je wel! 

Bouwen aan successen

Amref werkt sinds 1957 aan een gezond en sterk Afrika
We bieden Afrikaanse oplossingen voor Afrikaanse problemen
Sterke, gezonde jonge vrouwen zijn de sleutel tot een betere toekomst
Door zo veel mogelijk zorgverleners op te leiden, krijgen meer mensen goede zorg
Wij geloven in structurele oplossingen, zoals het bouwen van veilige wc's
Voorlichting is belangrijk! Amref helpt de lokale bevolking zichzelf en anderen te helpen

Ambassadeurs

Doneren voor meer goed opgeleide zorgverleners

Word donateur
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu