Voor de pers

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede.We leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Campagnes

Meisjes betalen de prijs

Elk meisje, waar dan ook ter wereld, heeft het recht om uit te groeien tot de vrouw van haar dromen. Door de coronacrisis staan deze rechten wereldwijd flink onder druk omdat geweld tegen vrouwen toeneemt. Voor corona maakte 1 op de 3 meisjes en vrouwen in haar leven enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. Door de pandemie is dit aantal nu bijna opgelopen tot 2 op de 3. Amref Flying Doctors streeft ernaar om de nadelige neveneffecten van de coronacrisis op meisjes te stoppen.

Klik hier om meer te lezen

Beeldbank

Ons logo

Download

Video's

Facts and Figures

100.000

zorgverleners getraind op corona in 2020

3.5 miljoen

mensen voorlichting gegeven over handen wassen tijdens de pandemie

13.262

vrouwen zich in 2018 aangemeld voor nationale ziekenfonds in Kenia

20.000

meisjes niet besneden dankzij het alternatieve ritueel

Sta op voor de zorg

Het is onze ambitie om de komende tien jaar 1,5 miljoen lokale zorgverleners op te leiden. Maar dit kunnen wij niet alleen!

Kom ook in actie!

Dewi Blaaupot

Voor meer informatie, interviewverzoeken, beeldmateriaal of persreizen neem contact op met onze Communicatie Manager, Dewi Blaaupot. Zij is te bereiken op:

 +316 23257685 en dewi.blaaupot@amref.nl

 

delen
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu