Voor de pers

De bevolking in Afrika groeit razendsnel en er zijn te weinig zorgverleners. Het tekort aan medisch personeel is zelfs de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarom zorgt Amref Flying Doctors voor meer en betere Afrikaanse zorgverleners. Dit doen we door middel van bijscholing en trainingen, face-to-face, via het internet en de mobiele telefoon. Daarnaast pleiten we zowel in Afrika als internationaal voor meer investeringen in gezondheidszorg en specifiek in zorgverleners, zodat ook de allerarmsten gebruik kunnen maken van goede zorg.

Onze ambitie

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Wij zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. 

Wij vragen aandacht voor het tekort aan medisch personeel in Afrika. Want het tekort heeft grote gevolgen. Mensen, voornamelijk jonge kinderen, overlijden aan ziektes die goed te voorkomen of te behandelen zijn, zoals diarree of longontsteking. Hier moeten we iets aan doen!

Wij willen de komende drie jaar één miljoen lokale zorgverleners opleiden! 

Beeldbank

Gamechanger Jemimah

Download

Gamechanger Dorothy

Download

Gamechanger Ruth

Download

Ons logo

Download

Video's

Facts and Figures

5056

zorgverleners getraind in 2018

16.093

consulten gegeven in 2018

200.000

mensen gebruiken betere sanitaire voorzieningen

13.262

vrouwen zich in 2018 aangemeld voor nationale ziekenfonds in Kenia

Deel onze campagne

Het is onze ambitie om de komende drie jaar één miljoen lokale zorgverleners op te leiden. Maar dit kunnen wij niet alleen!

Kom ook in actie!

Rosalie de Hoop

Voor meer informatie, interviewverzoeken, beeldmateriaal of persreizen neem contact op met onze Communicatie Manager, Rosalie de Hoop. Zij is te bereiken op:

 071-5793178 en rosalie.dehoop@amref.nl

delen
Doneer nu