Voor baby Felix komt de hulp net op tijd

Trots als een pauw is het gezin met hun eerste zoon, Felix. Alleen moet de met 6 maanden geboren Felix anderhalve maand in het ziekenhuis blijven. Door de hoge ziektekosten komt het gezin in armoede terecht. Felix raakt ondervoed, heeft koorts en is kortademig. Dan komt gelukkig lokale zorgverlener Stella op huisbezoek.

Brochure aanvragen
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
Telefoonnummer
Adresvelden
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht

Gezin in armoede

Het gezin bestaat uit vader Kefas, moeder Mary en 4 jonge dochters. Samen wonen ze in één van de afgelegen dorpjes in Kisii, Kenia. Felix is 9 maanden geleden te vroeg geboren. Hij woog bij zijn geboorte 1300 gram. Toen Felix thuiskwam zat het gezin in armoede. Vader had een goed stuk land met veel vee, maar door de kosten van het ziekenhuis van Felix moest hij noodgedwongen zijn vee verkopen.

Ten einde raad

Er is niet genoeg eten en moeder Mary kan geen borstvoeding geven. Felix is erg ondervoed. Radeloos zegt Mary: “Ik weet niet meer wat ik moet en ben bang dat Felix het niet gaat halen.” Ook haar man is ten einde raad: “Ik wil Felix zo graag zien opgroeien net als mijn andere kinderen.”

Huisbezoek lokale zorgverlener

Gelukkig is daar Stella. Stella is een hele gepassioneerde, door Amref opgeleide lokale zorgverlener. Ze doet dit werk al 12 jaar. Het is altijd haar droom geweest om zorgverlener te worden. Nu haar droom uitgekomen is, helpt ze daarmee ook nog de mensen in haar eigen dorp. Stella komt langs bij het gezin en ziet dat Felix erg ziek is. Ze constateert dat hij koorts heeft, flink ondervoed is en een beginnende longontsteking heeft. Stella verwijst Felix en moeder Mary direct door naar de kliniek.

 

Naar de kliniek

Eenmaal aangekomen bij de kliniek wordt Felix onderzocht door de verpleegster en gaat hij naar dokter Dorcas. Hij krijgt medicatie tegen de koorts en de longontsteking. Ook krijgt moeder advies van een voedingsdeskundige om Felix meer op kracht te laten komen.

Stella redde het leven van baby Felix

Dokter Dorcas: “Als Felix niet naar de kliniek was gekomen en hij geen medicatie had gekregen, zou hij het niet hebben overleefd. Daarom is de link tussen de lokale zorgverlener en de kliniek ongelooflijk belangrijk.” Door het snelle handelen van zorgverlener Stella zal Felix het redden en normaal kunnen opgroeien. Stella en moeder Mary zijn heel blij met deze goede medische hulp.

Help je mee?

Stella is al 12 jaar dé lokale zorgverlener in haar gemeenschap. Dagelijks bezoekt zij maar liefst 27 gezinnen. Helaas zijn er nog veel gezinnen die geen bezoek krijgen van lokale zorgverleners zoals Stella. Dit probleem lossen wij op! Met jouw hulp kunnen we nog meer zorgverleners trainen. Help je mee?

delen
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu