Ambassadeurs

Onze ambassadeurs Saskia Noort en Sosha Duysker geloven dat iedereen recht heeft op goede gezondheidszorg. Oók in Afrika, waar zorg voor grofweg de helft van de mensen een onbereikbare luxe is. Daarom zetten zij zich belangeloos in voor ons doel: een gezond en sterk Afrika.

Sosha Duysker trad in 2022 toe als ambassadeur voor Amref Flying Doctors. Ze deed dat nadat ze een aantal van onze projecten had bezocht in Kenia, onder meer in de kurkdroge regio Kajiado. Moeiijk om te zien, maar geen reden om weg te kijken. “Doe je niets, dan gebeurt er niets. Ik vind dat we de kloof moeten dichten tussen ‘hen en wij’, ofwel tussen Nederland en de rest van de wereld.” Bekijk hier een korte impressie van haar reis. 

Schrijfster en feministe Saskia Noort verbond zich in 2017 aan Amref Flying Doctors en richt zich vooral op de gezondheid van meisjes en vrouwen. Ze is een fel tegenstander van meisjesbesnijdenis, een overgangsritueel dat nog vaak wordt uitgevoerd. “Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor deze jonge meiden in Afrika. En dat ik iets kan bijdragen aan het uit de wereld helpen van deze vorm van vrouwenverminking.”

delen
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu