Persoonlijke verhalen

'Ik ben trots op de persoon die ik ben geworden'

Dr. Ruth Lusike, gynaecoloog en verloskundige, werkt in een ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Een aantal keer per jaar reist ze als vrijwilliger voor Amref Flying Doctors naar afgelegen gebieden om operaties uit te voeren. "Het geeft enorm veel voldoening iets te kunnen betekenen voor de mensen die dit het hardst nodig hebben.”

Lees meer

Kennis is een krachtig hulpmiddel

“Een paar maanden geleden werd een bewusteloze zwangere vrouw de afdeling binnengereden,” vertelt de 25-jarige verloskundige Hellen Hadia. “Ze was thuis al uren aan het bevallen. We deden verwoede pogingen om haar leven te redden, maar de moeder had te veel bloed verloren. De moeder en de baby hebben het allebei niet gered. Dat is de pijnlijkste herinnering die ik heb. Het heeft mijn hart gebroken.”  

Lees meer

De echo redt levens

“Ik hou van mijn werk, omdat ik het geluk van zoveel moeders heb kunnen beïnvloeden. Een zwangerschap is een reis waarbij we aanstaande moeders begeleiden. Tijdens deze reis mag zij haar leven niet verliezen en haar baby evenmin. Door het echoapparaat hebben we al zoveel moeders kunnen helpen om veilig te bevallen. Dat maakt me ongelooflijk gelukkig.”

Lees meer
Laad meer verhalen
Elke onveilige abortus is er één teveel. Help je mee dit te voorkomen?
Doneer nu