Persoonlijke verhalen

Margaret dolblij met waterpunt, voor haar en haar gezin

Margaret Kazembe en haar kinderen waren aan de lopende band ziek. Diarree, schurft, hardnekkige ooginfecties: het één was nog niet genezen of het volgende diende zich alweer aan. Tot er in haar dorp een waterpunt werd aangelegd en die gezondheidsklachten als sneeuw voor de zon verdwenen. “Ik ben zo blij met onze bron, ik kan elke dag wel dansen!”

Lees meer

“Ik verlangde er zo naar mezelf en mijn kleinkinderen te wassen"

Elistina Godfrey, een 80-jarige weduwe uit Kenia, zorgt in haar eentje voor haar vier kleinkinderen. Haar ambitie is dat zij hun school kunnen afmaken, zodat ze uit de armoede kunnen ontsnappen. Gebrek aan schoon drinkwater vormt daarbij een groot obstakel. Maar er is hoop.

Lees meer

Verloskundige Irene: 'Trots op mijn werk, ondanks problemen'

Verloskundige Irene uit Zambia staat wekelijks tientallen vrouwen bij die zwanger zijn of moeten bevallen. Ondanks allerlei obstakels, zoals een gebrek aan ambulances en apparatuur, houdt ze veel van haar werk. "Als ik er in slaag een vrouw helemaal te begeleiden, vanaf het begin van haar zwangerschap totdat ze een gezonde baby op de wereld zet, geeft me dat een fantastisch gevoel!” 

Lees meer
Laad meer verhalen
Schoon drinkwater is van levensbelang
Doneer nu