'Ik wil het beste voor mijn gemeenschap, vanuit het diepste van mijn hart'

Stella is een gepassioneerde, door Amref opgeleide lokale zorgverlener. Ze doet dit werk al 12 jaar. Het is altijd haar droom geweest om zorgverlener te worden. Nu haar droom uitgekomen is, helpt ze daarmee ook de mensen in haar eigen dorp.

Brochure aanvragen
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
Telefoonnummer
Adresvelden
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht

Stella strijdt voor goede zorg

Stella is al 12 jaar lokale zorgverlener in haar dorp. Ze krijgt training van Amref Flying Doctors en is enorm gedreven om haar gemeenschap zo goed mogelijk te helpen. Dagelijks bezoekt zij maar liefst 27 gezinnen. “Eerst overleden er veel mensen in mijn gemeenschap omdat ze niets afwisten van veel ziektes. Maar nu informeren we alle huishoudens zodat we ziektes kunnen voorkomen. Ik geef medische hulp aan de gezinnen binnen mijn gemeenschap. Maar als ze echt ziek worden, dan verwijs ik ze door naar het ziekenhuis. Ik wil het beste voor mijn gemeenschap, vanuit het diepste van mijn hart.”

Medische hulp aan gezinnen

Het verhaal van moeder Karin (56) en haar gezin zal Stella altijd bijblijven. Karin verloor haar man omdat hij niet op tijd de juiste medische hulp kon krijgen. Na deze gebeurtenis heeft Stella de zorg voor het gezin op zich genomen. Alle kinderen uit het gezin waren ondervoed, maar zijn nu mede dankzij de hulp van Stella weer goed op gewicht. Moeder Karin is haar ongelofelijk dankbaar voor haar hulp.

Opleiding tot zorgverlener

Amref leidt zorgverleners als Stella op via de mobiele telefoon, maar ook bijvoorbeeld klassikaal op de Amref University in Nairobi. Daarnaast verzorgen we trainingen voor zorgverleners om kennis uit te breiden en op te frissen. Het mooie van de online opleiding is dat mensen niet naar de stad hoeven om te studeren. Ze kunnen hun werk blijven doen voor de mensen in hun gemeenschap en tegelijkertijd studeren.

Meer goed opgeleide zorgverleners nodig

Zorgverleners zijn onmisbaar: ze zijn de ruggengraat van de samenleving. Wanneer iemand zorg nodig heeft, staan zij klaar. Maar wat als er nauwelijks zorgverleners zijn? Dat is de keiharde realiteit op het Afrikaanse continent. Hier heeft 1 op de 2 mensen geen toegang tot medische zorg. Dat willen wij veranderen. 

Help je mee?

Stella is al 12 jaar dé lokale zorgverlener in haar gemeenschap. Dagelijks bezoekt zij maar liefst 27 gezinnen. Helaas zijn er nog veel gezinnen die geen bezoek krijgen van lokale zorgverleners zoals Stella. Dit probleem lossen wij op! Met jouw hulp kunnen we nog meer zorgverleners trainen. Help je mee?

delen
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu