Wandelen voor water de Workout

Rond Wereldwaterdag in maart zouden 15.000 basisschoolleerlingen in Nederland meedoen aan Wandelen voor Water. Gezamenlijk 6 kilometer lopen met water om zo te ervaren wat leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks moeten doen. Helaas kon de uitdaging vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en daarom lanceren we nu: Wandelen voor Water – De workout! We roepen alle kinderen in Nederland op om een workout met water te doen en zo geld in te zamelen voor schoon water in ontwikkelingslanden. Want schoon water en je handen kunnen wassen zijn in tijden van corona erg belangrijk! 

Meedoen is makkelijk!

Je hebt er niet veel voor nodig. Met een lege jerrycan of fles en een beetje creativiteit, gecombineerd met wat sportiviteit, kun je al meedoen aan Wandelen voor Water- de Workout. 

Stap 1: Vul een fles of jerrycan met water, plak de wikkel er omheen en bedenk een leuke workout. Bijvoorbeeld 10 keer de trap op en af, trampolinespringen, squats of jumping jacks. 
Je kunt vast wel iets leuks verzinnen!

Stap 2: Maak een filmpje!
Leg in het filmpje uit waarom je meedoet aan Wandelen voor Water - de Workout en laat zien welke pittige workout jij kunt doen met een fles of jerrycan gevuld met water.

Stap 3: Deel het filmpje via Whatsapp met je opa, oma, buren, tante en andere bekenden en vraag of ze jou willen sponsoren. Dit kun je appen; Sponsor mij via www.wandelenvoorwater.nl/doneer Ik zit op de [naam school] in [plaatsnaam]. Super bedankt! 

 

Nog een tip. Gebruik deze tekst in je filmpje: 

“Hoi, ik zou met mijn klasgenoten meedoen aan Wandelen voor Water om geld in te zamelen voor waterprojecten, maar mijn school is dicht. Ik was nu extra veel mijn handen. Kinderen in ontwik kelingslanden hebben geen schoon water en kunnen zich daarom slecht beschermen tegen corona. Daarom doe ik deze workout. Wil je mij sponsoren?”.

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu