#NoMoreViolence: Teken de petitie

Wij, Amref Flying Doctors, constateren dat (seksueel) geweld tegen meisjes en jonge vrouwen wereldwijd enorm toeneemt door de huidige coronapandemie. Zo’n 2 op de 3 meisjes en vrouwen wereldwijd maakt nu een vorm van geweld mee. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zullen 30 miljoen extra seksuele en gendergerelateerde geweldsdelicten plaatsvinden. Met de onderbreking van programma’s en de toenemende economische en sociale ongelijkheid zullen daarbij nog eens 2 miljoen gevallen van meisjesbesnijdenis en 13 miljoen kindhuwelijken niet voorkomen kunnen worden.

Wij verzoeken de leden van de algemene commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van de Tweede Kamer om meer aandacht te vragen voor dit probleem in het beleid omtrent Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.  

Onze ambassadeur Saskia Noort zal de handtekeningen namens Amref Flying Doctors aan hen overhandigen. Met jouw handtekening kunnen wij deze wereldwijde uitdaging bij hen onder de aandacht brengen.  

#NoMoreViolence sluit je aan! 


8330 mensen hebben deze petitie reeds ondertekend

8330

nog 1670 stemmen nodig voor het doel van 10000
Naam velden
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
Telefoonnummer
  • Dit veld is verplicht
Adresvelden
  • Dit veld is verplicht
Privacy
  • u moet akkoord gaan met ons privacy statement
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.