Nationale Postcode Loterij

Amref Flying Doctors is sinds 2000 een van de goede doelen die wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Ieder jaar ontvangen we een bijdrage van € 900.000 voor onze gezondheidsprogramma’s in Afrika.
 

Steun voor hulporganisaties

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede-doelenloterij van Nederland. De totale netto-opbrengst van de loterij gaat naar organisaties die hard werken voor ontwikkelingssamenwerking, milieubehoud en humanitaire hulpverlening. 

Extra steun: opleiding van lokale hulpverleners

Begin 2018 verraste de Nationale Postcode Loterij ons met extra steun voor de opleiding en bijscholing van 5.000 lokale zorgverleners in Malawi. We trainen ze via het mobiele platform Leap en kunnen ze snel overleggen met andere zorgverleners of artsen als dat nodig is.

i-PUSH: een gezonde revolutie

In 2016 kregen we samen met PharmAccess € 9,95 miljoen uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Met deze prachtige bijdrage zijn 200.000 vrouwen en hun gezinnen in Kenia zeker van goede zorg. 

In dit programma leren we de vrouwen sparen en betalen voor hun medische kosten via hun mobiele telefoon. Ook leiden we lokale zorgverleners op en verbeteren we de kwaliteit van de gezondheidszorg verder.

Alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis

In 2013 kregen we € 2,6 miljoen extra van de Nationale Postcode Loterij om meisjes in Afrika vrouw te laten worden zonder besnijdenis.

Lees ons succesverhaal over het alternatieve ritueel voor meisjesbesnijdenis.

Extra bijdrage voor ons mLearningprogramma

In 2012 kregen we een extra bijdrage van € 1,7 miljoen voor ons mLearningprogramma. Samen met Rutgers schoolden we 7.000 verpleeg- en verloskundigen bij via hun eigen mobiele telefoon. Zo werden studenten opgeleid en bijgeschoold in hun eigen omgeving waardoor ze aan het werk konden blijven.

Extra bijdrage voor een nieuw vliegtuig

Eerder betaalde de Nationale Postcode Loterij een vliegtuig, een Cessna Grand Caravan. Hiermee zijn veel medische vluchten gemaakt.

delen

Contact

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag welke kansen u misschien al ziet voor uzelf en het werk van Amref.

Met vriendelijke groet,
Margriet Ebbink

Neem contact op
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu