Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia

Rhoda is blij: ze kan doorleren!

Cynthia

Cynthia werd besneden en strijdt nu mee tegen meisjesbesnijdenis

Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia

Steeds meer nomadische gemeenschappen in Tanzania en Kenia vinden dat er een einde aan meisjesbesnijdenis moet komen. Maar, omdat de besnijdenis het belangrijkste onderdeel is van het ritueel in de overgang van meisje naar vrouw, moet daar iets voor in de plaats komen. Amref Flying Doctors werkt samen met deze gemeenschappen aan een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis. Daarnaast leggen we samen watervoorzieningen aan en het verbeteren we de hygiëne en sanitaire voorzieningen, zodat de meisjes hun school afmaken. Zo komen de veranderingen van binnenuit tot stand.

Onze aandachtsgebieden

Mijn lijf, mijn leven

Iedereen heeft recht op een gezond en veilig leven. Voor veel meisjes en jonge vrouwen in Oost-Afrika is dit niet vanzelfsprekend. Daarom pakt Amref Flying Doctors problemen als armoede en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan. We willen ervoor zorgen dat mensen gelijke rechten hebben en deze kunnen claimen zodat problemen als tienerzwangerschappen, meisjesbesnijdenis en het voortbestaan van kindhuwelijken kunnen worden voorkomen.

Lees meer

Schoon water, goede hygiëne

In Sub-Sahara Afrika heeft een op de vier mensen geen toegang tot schoon water. Dit drinkwater veroorzaakt vaak diarreeziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Om dit  probleem aan te pakken, zorgen we voor veilig drinkwater en riolering, én we leggen wc’s aan. We geven voorlichting over hygiëne via lokale zorgverleners en we leiden mensen op tot metselaar en loodgieter zodat zij zelf sanitaire voorzieningen kunnen bouwen. Die voorzieningen kunnen mensen met kleine leningen vervolgens zelf aanschaffen. Hiervoor werken we samen met lokale partners zoals de overheid en banken. 

Lees meer

Meer goed opgeleide zorgverleners

De bevolking in Afrika groeit razendsnel en er zijn te weinig zorgverleners. Het tekort aan medisch personeel is zelfs de grootste bedreiging voor de gezondheid van mensen in Afrika. Daarom zorgt Amref Flying Doctors voor meer en betere Afrikaanse zorgverleners. Dit doen we door middel van scholing en trainingen via internet en de mobiele telefoon en bijscholing aan medisch personeel. 

Lees meer

Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen toegang moet hebben tot goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. Toch is dit niet voor iedereen het geval in Afrika. Daarom werken we hard aan een gezond en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat goede medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons werk!

We bereiken veel mooie dingen met de hulp van onze donateurs. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om 4x per jaar te lezen over onze projecten en om te genieten van persoonlijke verhalen en foto’s.

u moet akkoord gaan met ons privacy statement
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kunt hier het privacy statement bekijken of downloaden.

Actueel

meer nieuws
Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om je ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies en vergelijkbare technieken plaatsen om jouw internetgedrag te volgen. Door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie