Philips

Philips en Amref Flying Doctors werken sinds 2013 samen om het zorgsysteem en de -verlening in Afrika blijvend te verbeteren. Als toonaangevend bedrijf op onder andere het gebied van medische innovaties is Philips al meer dan 100 jaar actief in Afrika. Hierbij heeft Philips veel kennis over zorgstelsels, ziekenhuizen, medische technologie, dienstverlening en de training van zorgverleners.
 

“In deze vernieuwende samenwerking dragen Amref en Philips samen bij aan betere zorg voor mensen in Afrika én de handel tussen Nederland en Afrika. Een mooi voorbeeld van waar ontwikkelingswerk en handel elkaar versterken.”
Simon Smits, Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen.

Philips ondersteunt Amref Flying Doctors bij het bereiken van onze doelstellingen. En wij helpen Philips in zijn ambitie om het leven van mensen in Afrika te verbeteren en tegelijkertijd te groeien op dit continent dat sterk in opkomst is.

Grote impact in Afrika: onderwijs, training en grootschalige verbeterprojecten

Dankzij onze samenwerking hebben we veel kennis en informatie over Afrika. We kennen bijvoorbeeld de Afrikaanse overheden en de gewoontes en behoeftes in de verschillende landen. Hierdoor kunnen we goed zorgverleners opleiden en bijscholen. Dit doen we door nieuwe onderwijs- en trainingsprogramma’s te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Business development: medische apparatuur beschikbaar maken

Verder ontwikkelen we samen met Philips een nieuw zorgmodel. Dit onderzoeken en testen we in Makueni, Kenia. Want we willen dat zorg toegankelijker wordt voor de bevolking. Dit doen we bijvoorbeeld door medische apparatuur beschikbaar te stellen waarmee patiënten een betere behandeling kunnen krijgen. Ook zorgen we ervoor dat medische zorg betaalbaar wordt én blijft.

70.000 Philips-medewerkers zetten zich in

Naast het bedrijf Philips zetten ook Philips-medewerkers zich enthousiast in voor de gezondheid van mensen in Afrika:
•    Dankzij de Philips Foundation zetten de 70.000 medewerkers van Philips wereldwijd zich een dag in voor Amref. Dit doen zij tijdens een van hun ‘skills volunteering days'.
•    Met een socialmediacampagne voor Childhood Pneumonia vragen we om aandacht voor de maatregelen om longontsteking bij kinderen te voorkomen.
•    Een team van Philips-medewerkers doet mee aan de Amref Africa Classic. 

Krachtige communicatie: brandingcampagne

We onderzoeken of onze samenwerking als uitgangspunt kan dienen voor een brandingcampagne van Philips.

delen

Contact

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag welke kansen u misschien al ziet voor uzelf en het werk van Amref.

Met vriendelijke groet,
Margriet Ebbink

Neem contact op
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu