Duurzame watervoorziening, sanitatie en hygiëne

Voor een échte, blijvende ontwikkeling van Afrika hebben mensen schoon drinkwater en veilige wc's nodig voor een goede hygiëne. Daarom werken we samen met internationale organisaties aan het WASH SDG-programma. Samen zorgen we voor schoon drinkwater voor minimaal 450.000 mensen, en voor veilige wc's en betere hygiëne voor minimaal 2 miljoen mensen.

Het Water Sanitation Hygiene- (WASH) en Sustainable Development Goals-programma (SDG) is een internationale samenwerking van drie partners. Dat zijn SNV, Plan Nederland en WASH Alliance International (WAI). De WAI bestaat uit Amref, Simavi, Akvo, RAIN, WASTE, IRC, Wetlands, Practica en RUAF.

Blijvende oplossing voor iedereen

We werken samen aan een blijvende oplossing zodat iedereen gebruik kan maken van schoon drinkwater, wc's en wasbakken. Want met schoon water kunnen mensen zorgen voor goede hygiëne. En met goede hygiëne zijn mensen gezonder, kunnen zij werken én hun leven verbeteren.

Het SDG-programma voor water heeft drie kerndoelstellingen:

1. zorgen dat er vraag is naar verbeterde faciliteiten zoals veilige wc's, wasbakken en schoon water. Dat doen we door lokale zorgverleners op te leiden die voorlichting geven over water en hygiëne.

2. de kwaliteit van de watervoorzieningen verbeteren.

3. zorgen dat de overheid verantwoordelijkheid neemt op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne.

Locaties WASH SDG

Het programma wordt uitgevoerd in Bangladesh, Ethiopië, Indonesië, Nepal, Tanzania, Oeganda en Zambia. Wij, als Amref werken binnen dit programma in Ethiopië, Oeganda en Tanzania. Bekijk hier de factsheet van dit programma. 

Lees meer over het belang van schoon water en goede hygiëne

delen

Ja, ik doneer voor schoon water in Afrika!

Schoon water is het begin van een betere gezondheid

doneren
Doneer nu