Duurzame watervoorziening, sanitatie en hygiëne

Voor een échte, blijvende ontwikkeling van Afrika hebben mensen veilig drinkwater en schone wc's nodig voor een goede hygiëne. Daarom werken we samen met internationale organisaties aan het WASH SDG-programma. Samen zorgen we voor veilig drinkwater voor minimaal 450.000 mensen, en voor veilige wc's en betere hygiëne voor minimaal 2 miljoen mensen.

Het Water Sanitation Hygiene- (WASH) en Sustainable Development Goals-programma (SDG) is een internationale samenwerking van drie partners. Dat zijn SNV, Plan Nederland en WASH Alliance International (WAI). De WAI bestaat uit Amref, Simavi, Akvo, RAIN, WASTE, IRC, Wetlands, Practica en RUAF.

Blijvende oplossing voor iedereen

We werken samen aan een blijvende oplossing zodat iedereen gebruik kan maken van veilig drinkwater, wc's en wasbakken. Want met schoon water kunnen mensen zorgen voor goede hygiëne. En met goede hygiëne zijn mensen gezonder, kunnen zij werken én hun leven verbeteren.

Het programma heeft drie kerndoelstellingen:

1. zorgen dat er vraag is naar verbeterde faciliteiten zoals veilige wc's, wasbakken en schoon water. Dat doen we door lokale zorgverleners op te leiden die voorlichting geven over water en hygiëne.

2. de kwaliteit van de watervoorzieningen verbeteren.

3. zorgen dat de overheid verantwoordelijkheid neemt op het gebied van water, sanitaire voorzieningen hygiëne.

Locaties

Het programma wordt uitgevoerd in Bangladesh, Ethiopië, Indonesië, Nepal, Tanzania, Oeganda en Zambia. Wij werken binnen dit programma in Ethiopië, Oeganda en Tanzania.

Lees meer over het belang van schoon water en goede hygiëne

delen

Ja, ik help mee voor meer schoon water voor kinderen als Hasana

Schoon water is het begin van een betere gezondheid.

doneren
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!