Verdonck, Klooster & Associates (VKA)

Innovatie op het gebied van gezondheid in Afrika is essentieel om die bevolkingsgroepen te bereiken die de zorg het hardst nodig hebben. Sinds 2017 is VKA (Verdonck, Klooster & Associates) innovatie-partner van Amref Flying Doctors, en ontwikkelt innovatieve ICT-oplossingen om de gezondheidszorg – juist in die gebieden - te verbeteren.  

Brochure aanvragen
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
Telefoonnummer
Adresvelden
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht

VKA helpt Amref Flying Doctors bij het verbeteren van gezondheid in Afrika door inzet van innovatieve ICT. 

Data om efficiënter te werken 
Digitalisering draagt positief bij aan gezondheidsverbetering. We verzamelen informatie uit de gebieden waar we werken en vanuit de gemeenschappen zelf. Deze data helpen ons om efficiënter te werken, maar nog veel belangrijker: om beter in te spelen op issues in het veld.  En om zo de juiste programma’s te ontwikkelen die aansluiten bij lokale behoeftes. Daar is veel capaciteit voor nodig en een grote verandering in hoe wij als organisatie opereren.  

Inzet kennis consultants 
Consultants van VKA helpen Amref de gezondheidszorg in Afrika verbeteren door hun kennis en ervaring in te zetten op het vlak van digitalisering, data en artificial intelligence, privacy, informatiebeveiliging, business continuity management en organisatie-inrichting. Omdat VKA zo’n brede expertise heeft kunnen zij ons vanuit verschillende hoeken steunen. Voor VKA is deze inzet van expertise een mooie manier om verantwoord te ondernemen en met hun medewerkers bij te dragen aan maatschappelijke impact.  

Waarde toevoegen 
Marc Gillard, directeur VKA: “Voor VKA past deze samenwerking perfect. VKA is een kennisorganisatie. In deze samenwerking doen we waar onze passie ligt en waar we de meeste waarde kunnen toevoegen.”    

Impact meting: Toiletten tellen 
Een mooi voorbeeld van de samenwerking is VKA’s bijdrage aan FINISH Mondial.  In Oost-Afrika hebben zo’n 700 miljoen mensen geen toegang tot wc’s en douches. Dit gebrek leidt tot ziektes als diarree. De komende jaren worden binnen ons FINISH programma  2 miljoen wc’s gebouwd waardoor er zo’n 10 miljoen mensen toegang krijgen tot een veilig toilet.  

VKA heeft een beeldherkenningsalgoritme ontwikkeld dat satellietfoto’s gebruikt om te zien hoeveel toiletten er zijn gebouwd, om zo de voortgang en gezondheidsverbetering te meten. Met deze monitoring zijn wij in staat om snel te acteren en het programma tijdig bij te sturen waar nodig, en kunnen we onze sanitaire voorzieningen in Uganda en Kenia effectiever inzetten. 

COVID programma’s bijsturen door data 
Dankzij VKA kunnen we ook onze covid programma’s verbeteren. Amref leidde zorgverleners op rondom COVID-bestrijding, en de zorgverleners verzamelden veel data met de uitrol van COVID programma’s. VKA helpt om deze data te ordenen, analyseren en daar conclusies aan te verbinden, waardoor we de COVID-programma’s effectiever kunnen inrichten en de trainingsmodules die we aanbieden aan zorgverleners verbeteren.  

Zo werken we samen aan een datagedreven gezondheidszorg in Afrika. 

 

 
 

delen
Schoon drinkwater is van levensbelang
Doneer nu