Patricia Vermeulen, directeur van Amref Flying Doctors

“Afrika moet leidend zijn in alles wat wij hier in Nederland doen. Want dat maakt ons uniek.”

Patricia Vermeulen is sinds 2015 directeur van Amref Flying Doctors. Onder haar leiding groeide de organisatie in Nederland, won Amref het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij met een waarde van ruim negen miljoen euro, werd Amref strategisch partner van het ministerie van buitenlandse zaken en sloot Amref een partnerschap met Schiphol.

Drijfveer

Patricia realiseerde zich tijdens haar studie Bedrijfskunde al dat er meer is in het leven dan ‘nieuwe producten in de markt zetten’. Zij liep tijdens haar studie stage bij Unilever in Colombia, waar zij geconfronteerd werd met armoede, ongelijkheid en een langlopend conflict. Haar werk voor het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties in Malawi in 2005, via haar werkgever TNT, leidde uiteindelijk tot de overstap naar de non-profit sector. “Toen ik daar was, viel alles op zijn plek. Ik wist: dit is wat mij boeit en mij zal binden.”

De kracht van Afrika

Amref Flying Doctors werkt van binnenuit – dus sámen met de lokale bevolking en overheid -  aan duurzame oplossingen. “Er is heel veel talent in Afrika, de kracht zit in de mensen zelf. Zij weten zelf heel goed wat ze nodig hebben. Ik vind het dan ook belangrijk dat bij alles wat wij hier in Nederland doen, Afrika daadwerkelijk in the lead is. En het beeld dat wat wij hier in Nederland van Afrika hebben, moet kloppen. Daarom zie ik het als onze taak de positieve resultaten en de kracht van Afrika te laten zien.”  

Samenwerking met bedrijven

“De duurzame ontwikkelingsdoelen lopen in 2030 af. En we hebben gezegd dat er dan goede zorg beschikbaar is voor iedereen. Daar zijn we nog lang niet en de samenwerking met bedrijven kan daar naar mijn mening bij helpen. Wij staan dicht bij de mensen. Een partner als Philips ziet dat. En samen versterken we elkaar. In Makueni zorgen we er met Philips en andere partijen voor dat de basisgezondheidszorg in Makueni (Kenia) verbetert.”

Privéleven

Patricia woont met haar man en twee kinderen in Den Haag. Naast haar fulltimebaan bij Amref Flying Doctors zit ze ook in haar vrije tijd niet stil: ze is zo’n 4 keer per week op de hockeyclub te vinden, met haar eigen team, en als coach/trainer bij de teams van haar kinderen. Daarnaast heeft zij sinds kort yoga ontdekt voor de nodige ontspanning.

delen

Word donateur

Gezonde mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Help mee en word donateur!

Word donateur

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons werk!

We bereiken veel mooie dingen met de hulp van onze donateurs. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief om te lezen over onze projecten en om te genieten van persoonlijke verhalen en foto’s.

u moet akkoord gaan met ons privacy statement
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu