Patricia Vermeulen, directeur van Amref Flying Doctors

Patricia Vermeulen is sinds 2015 directeur van Amref Flying Doctors. En het is haar persoonlijke doel en wens om haar steentje bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Afrika.

Stage in Colombia en vrijwilligerswerk in Malawi

Patricia studeerde bedrijfskunde en liep stage in Colombia. Na haar studie deed ze vrijwilligerswerk in Malawi voor het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties. “Ik was in Malawi tijdens een enorme droogte die maanden aanhield en kwam elke dag op basisscholen waar kinderen echt niets hadden. En toen wist ik het zeker: ik wil hiervan mijn werk maken.”

Werkervaring bij het Rode Kruis

Patricia werkte negen jaar op de afdeling Internationale Hulpverlening bij het Rode Kruis en zag veel van de wereld, waaronder Afrika. “De toegang tot gezondheidszorg en veilig drinkwater is slecht, en er overlijden veel moeders en kinderen. Dat is heftig om te zien, maar het motiveert ook om hard te werken.”

Directeur van Amref Flying Doctors​

Toen Patricia hoorde dat Amref Flying Doctors een nieuwe directeur zocht, reageerde ze meteen. “Ik volgde Amref al langer vanwege baanbrekend werk op onderwerpen die ik een warm hart toedraag.”

Over het jaarsalaris van onze directeur zijn we heel open. Het is vindbaar in onze jaarrekening (pagina 23). Haar salaris valt binnen de norm van de Code Wijffels voor Goed Bestuur bij Goede Doelen. Patricia zegt hierover: “Ik heb een goed salaris, maar het ligt onder het niveau dat in het bedrijfsleven gebruikelijk is. En dat hoort ook zo. Want voor de non-profitsector gelden andere normen.”

Bedrijfskosten en team​

"Er wordt vaak gepraat over de metafoor ‘de strijkstok’. Dus dat goede doelen geld uitgeven aan bedrijfskosten in plaats van het goede doel zelf”, zegt Patricia. “Natuurlijk besteden we elke gedoneerde euro het liefst meteen en helemaal in Afrika. Maar ons contact met donateurs, de overheid en andere organisaties vragen veel aandacht en een sterk team.”

“Ons team in Nederland is zo klein en efficiënt mogelijk en krijgt een gepast salaris. Want als we dankzij het team meer donateurs werven of een subsidie binnenslepen, is dat het salaris dubbel en dwars waard."

delen

Word donateur

Gezonde mensen en daardoor minder armoede, dat is het doel van Amref Flying Doctors. Hierbij gaan we uit van de behoefte én de kracht van de Afrikaanse bevolking. Help mee en word donateur!

Word donateur
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu