VvAA

VvAA is de grootste ledenorganisatie voor medische zorgverleners in Nederland, en werkt sinds 2009 samen met Amref Flying Doctors. Dit is een natuurlijke en succesvolle samenwerking waarbij we kennis en ervaring met elkaar delen. Ook steunen we elkaar bij het werven van fondsen en aandacht vragen voor onze programma’s en de gezondheidssituatie in Afrika.

We hebben voor elkaar gekozen, omdat we allebei:
•    geloven in de kracht van kennis en opleiding;
•    uitgaan van de behoeften en wensen van onze doelgroepen;
•    ons in het hart van de gezondheidszorg bevinden.

Grote impact in Afrika: samen aan het werk met VvAA

We gebruiken onze kennis en uitgebreide netwerk in de medische sector voor de Afrikaanse zorgverlener. Dit doen we via speciaal ontwikkelde programma's, zoals leiderschapsprogramma’s. Hierin werken medewerkers van VvAA en Amref samen aan casestudies. Dit deden we telkens in een van de landen waarin we werken.

“Het is erg bevredigend om een bijdrage te leveren aan het werk van Amref Flying Doctors en de filosofie achter het werk. Ieder mens kan een verschil maken en bijdragen aan het recht op goede gezondheid voor iedereen in Afrika.”
VvAA-medewerker Remko Klijn

Medewerkersbetrokkenheid: donaties en evenementen

VvAA motiveert zijn werknemers en leden om actief mee te werken aan onze fondsenwervende- en netwerkactiviteiten:
•    Sinds 2009 draagt een groot deel van de VvAA-werknemers en -leden bij aan de VvAA-Amref-projecten in Kenia. Hier bouwen we in een paar districten een gezondheidsnetwerk op. Dat doen zij via donaties, maar ook door mee te doen aan sponsorevenementen zoals de Africa Classic en Wandelen voor Water.
•    Sinds 2016 draagt VvAA bij aan het Amref-programma in Tanzania ‘Een gezonde toekomst voor meisjes in Kilindi’. Elke euro die leden en medewerkers werven worden door VvAA verhoogd met 25%. Samen met alle donateurs heeft VvAA in totaal al € 1.945.050 bijgedragen aan onze gezondheidsprogramma’s. 

Krachtige communicatie: gericht op medische professionals in Nederland

We vinden het allebei belangrijk dat medische professionals in Nederland zich bewust zijn van de werksituatie van hun Afrikaanse collega's. Daarom:
•    spreken Afrikaanse zorgverleners tijdens VvAA-bijeenkomsten;
•    publiceren we ieder jaar een speciale bijlage bij het ledenmagazine van VvAA Arts en Auto. Deze bijlage gaat over onze samenwerking en ons werk in Kenia en Tanzania. De afgelopen twee jaar ging deze bijlage over het programma ‘Een gezonde toekomst voor meisjes in Kilindi’.

delen

Contact

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag welke kansen u misschien al ziet voor uzelf en het werk van Amref.

Met vriendelijke groet,
Margriet Ebbink

Neem contact op
Voorkom onnodig overlijden in Afrika door gebrek aan zorgverleners
Doneer nu