Medische zorg voor iedereen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat iedereen gebruik moet kunnen maken van goede medische zorg, zonder dat mensen geldproblemen of zelfs schulden krijgen. Dit wordt Universal Health Coverage (UHC) genoemd. In Afrika is dit niet voor iedereen het geval. Daarom werken we hard aan een goed en betaalbaar zorgstelsel. Met onze programma’s zorgen we ervoor dat medische zorg toegankelijk wordt. Ook voor mensen met weinig geld.

Voorkomen is en blijft beter dan genezen. Daarom zorgen we voor preventie, onder meer door te zorgen dat de mensen goede voorlichting krijgen over gezondheid en hoe zij kunnen voorkomen dat zij ziek worden. Verder betrekken we ambitieuze ondernemers zodat ook zij zich kunnen inzetten voor een betere gezondheid van mensen in Afrika. 

Betaalbare medische zorg voor iedereen

Goede medische zorg kost geld. Er zijn zorgverleners, medicijnen en medische spullen nodig. Medische zorg betalen, is lastig voor mensen met weinig geld. Voor deze mensen maken wij medische zorg toegankelijk. 

Dit doen we door de zorg betaalbaar te maken met een digitale zorgportemonnee voor op de mobiele telefoon. Daarmee sparen de mensen voor hun medische zorg en spreiden ze de kosten. Betalen voor behandelingen of medicijnen is hiermee een stuk makkelijker voor gezinnen. Zo hebben ze niet alleen recht op medische zorg, maar kunnen ze het ook echt zelf betalen. 

Oplossingen voor en door Afrikanen

Afrika heeft ambitieuze ondernemers met veelbelovende ideeën om de gezondheid van mensen te verbeteren. Maar zij hebben zelf niet genoeg geld, kennis of ervaring om dat idee uit te werken. Daarom steunen we ondernemers met goede ideeën die een serieus steentje bijdragen aan het zorgsysteem. 

We brengen Afrikaanse ondernemers en buitenlandse investeerders samen. Ze krijgen begeleiding en trainingen van ervaren, zakelijke en gezondheidsprofessionals. Zo kunnen zij oplossingen ontwikkelen die ervoor zorgen dat medische zorg toegankelijk wordt. Dat zijn blijvende oplossingen, voor en door Afrikanen.

Lees meer over de gezondheidszorg in Kenia.

Manifest: zeg nee tegen meisjesbesnijdenis
Doneer nu