Onze maatregelen m.b.t. werving

De Corona-pandemie (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Dat is in Nederland niet anders. Wij hebben veel respect voor iedereen die in deze omstandigheden voor elkaar zorgt. Tegelijkertijd maken wij ons zorgen over de effecten van de pandemie op Afrika, waar zorgstelsels immers zwakker zijn dan bij ons.

 

Als grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie zetten wij ons al meer dan 60 jaar in voor een gezond en sterk Afrika. Dat is nu niet anders. Onze aanpak: waar we kunnen, versterken we de zorgstelsels. Bijvoorbeeld door zorgpersoneel op te leiden en bij te scholen. Door een vertrouwd gesprekspartner te zijn voor overheden, zodat beleid wordt aangepast en veranderingen blijvend zijn. Door lokale vrijwilligers te trainen, zodat ze mensen in hun buurt kunnen voorlichten over, bijvoorbeeld, het belang van hygiëne. En door samen te werken met bedrijven en andere partners, zodat we sneller schaal kunnen maken.

Om dit werk in Afrika te kunnen doen, werven we in Nederland fondsen. Omdat onze projecten meerdere jaren beslaan, gaan we hiervoor langdurige financiële verplichtingen aan. Ondanks de huidige omstandigheden hopen we deze verplichtingen na te kunnen komen. Nu de Nederlandse overheid oordeelt dat huis-aan-huisverkoop is toegestaan, zijn wij weer voorzichtig gestart met onze werving. Vanzelfsprekend zullen onze wervers zich houden aan het meest recente corona protocol met daarin eisen voor de veiligheid. De wervers houden ten alle tijde 1,5 meter afstand. De acceptatie van de huis-aan-huis-werving door consumenten en eventuele klachten zullen wij nauwlettend monitoren zodat wij waar nodig kunnen bijsturen. Op het moment dat hier een verandering in komt of als de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen aankondigt, zullen we opnieuw bekijken hoe we onze werving invullen.

Wilt u weten in welke wijken wij werven de komende tijd? Klik dan hier

De volgende maatregelen zijn genomen voor onze huis-aan-huis werving:

 1. Op elke vestiging van de bureaus waarmee wij werken is ruimschoots desinfecterende zeep aanwezig.
 2. Alle teams wordt gevraagd om voorafgaand aan de werkdagen en bij terugkomst op kantoor, hun handen te wassen.
 3. Personeelsleden met verschijnselen van het virus zijn uitgesloten van werk en worden verzocht om de instructies van het RIVM te volgen. Enkel bij aantoonbaar negatief te zijn getest of na verloop van de incubatietijd mogen zij weer aan de slag in het veld.
 4. Kuchen of hoesten dient in de elleboog gedaan te worden.
 5. Fysiek contact is uit den boze op kantoor én met de consument aan de deur of op straat.
 6. Indien er contact is van dichtbij met een consument met Corona en dit is bekend, dan gelden de volgende regels:
 • De werver stopt de werkdag;
 • De werver wast meteen zijn handen en doet de werkkledij uit en in een plastic zak;
 • De werver informeert zijn manager en wordt meteen naar huis gestuurd en volgt het protocol van het RIVM;
 • Pas bij negatief test resultaat of na het verlopen van de incubatietijd mag de werver weer beginnen met werken.
 1. Wervers dienen gepaste afstand (1,5 meter) te houden met de consument. Ook wordt extra zorg gehouden voor de kwetsbare groep van 70+.
 2. Naar 'binnen' gaan bij huis-aan-huis-werving bij de consument, is zoals gebruikelijk, verboden.

Als mensen hinder ondervinden van onze wervingsactiviteiten, kunnen zij dit bij de werver aangeven of ons bereiken op 071-576 9476 (elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur). Daarnaast zijn we ook per e-mail bereikbaar: info@amref.nl

 

delen
Manifest: zeg nee tegen meisjesbesnijdenis
Doneer nu