Spreekbeurt Afrika

Moet jij binnenkort een spreekbeurt houden? Hou je spreekbeurt over Afrika! Wij hebben voor jou een mooi spreekbeurtpakket. Daar staat van alles in over Amref Flying Doctors en de kinderen in Afrika die wij helpen. 

Je kunt hiermee een spreekbeurt over Afrika houden voor je klasgenootjes. Dan leren zij ook over Afrika. In het pakket staan ook tips, leuke verhaaltjes en een quiz. Je kunt het spreekbeurtpakket downloaden. Als je niet weet hoe dat gaat, vraag het dan aan je juf, meester, ouders of broer of zus. Die kunnen je vast helpen.

Wil je ons nog iets vragen? Dan kun je ons een mailtje sturen.

Hoe ging jouw spreekbeurt over Afrika?

We willen heel graag weten hoe je spreekbeurt ging. Vond je het een beetje eng? Wat was de moeilijkste vraag die je kreeg? Heb je een kopie van je werkstuk? Of heb je een mooie tekening gemaakt van het werk van Amref? 

Stuur je reactie naar Amref Flying Doctors, dan kun je een leuke prijs winnen. Je vindt ons adres onderaan deze webpagina. Je kunt ook mailen!

Er zijn een paar spelregels:

 • Zet je naam, achternaam, adres, postcode, woonplaats en leeftijd er altijd bij. Als je gewonnen hebt, weten we anders niet waar je prijs naartoe moet.
 • Je reactie of tekening mag door ons gebruikt worden. Bijvoorbeeld op deze website. Je achternaam en adres zetten we er dan niet bij.
 • De prijs kan niet geruild worden voor iets anders. 

Vragen van donateurs

 • Ik wil Amref Flying Doctors graag steunen. Hoe kan ik dat doen?

  Wat goed dat je ons wilt steunen! Daar zijn we heel blij mee. Word donateur of sponsor. Zo geef je mensen in Afrika kans op een betere gezondheid én dus een betere toekomst. 

  Je kunt geld doneren via NL68ABNA0707070457. Of je kunt Amref in je testament zetten.
   

 • Ik wil met mijn school een project van Amref steunen. Kan dat?

  Ja, je kunt ons steunen met je school of vereniging. Daar zijn we heel blij mee! 

  Je kunt bijvoorbeeld een activiteit organiseren om geld op te halen en dat aan ons doneren. Kijk hiervoor op onze actiepagina. Wil je een bepaald project steunen? Dat kan! Neem dan contact met ons op via info@amref.nl of 071-5769476.

  Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur.

 • Ik wil als bedrijf steunen, wat zijn de mogelijkheden?

  Wat fijn dat je ons als bedrijf wilt steunen. Kijk op onze bedrijvenpagina voor de mogelijkheden of neem contact op met Marianne Hangelbroek op 071-5769476.

   

 • Ik wil het liefst voor een bepaald project sparen. Kan dat?

  Ja, je kan voor een bepaald project sparen. Wij hebben alleen wel de vrijheid om ingezameld geld aan andere, vergelijkbare projecten uit te geven. 

  Wil je meer weten? Bel ons dan op 071-5769476.

  Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur.
   

 • Ik heb medicijnen, medische apparatuur of spullen over. Kunnen jullie die gebruiken?

  We sturen geen (medische) hulpgoederen naar Afrika. Je kan misschien wel de Stichting Medic helpen, want zij doen dat wel.

 • Wordt Amref Flying Doctors erkend door het CBF?

  Ja, wij worden erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). 

  Het CBF is een onafhankelijk bureau dat controleert of we op een goede manier geld inzamelen en uitgeven. We mogen bijvoorbeeld maximaal 25% van de opbrengst uitgeven voor het inzamelen van geld. Verder moet ons bestuur bestaan uit onafhankelijke leden en moeten de financiële gegevens duidelijk en openbaar zijn.

  Zie je de CBF-erkenning bij een goed doel? Dan weet je dat het CBF het goede doel streng heeft beoordeeld en dat alles goed is. De erkenning geldt vijf jaar en beoordeelde organisaties worden tussentijds beoordeeld.

  Voor vragen, informatie en een lijst van beoordeelde goede doelen kun je het CBF bellen op 020-4170003.

 • Is Amref Flying Doctors aangemerkt als ANBI, en wat is het RSIN-nummer?

  Ja, we zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

  Vanaf 1 januari 2008 kun je giften aan goede doelen die zijn erkend als ANBI aftrekken van je belastbare inkomen. Op de website van de belastingdienst vindt u ons onder de naam 'Stichting African Medical Research Foundation Nederland'. 

  Ons RSIN-nummer: 0045.31.395.
   

 • Is Amref Flying Doctors aangemeld bij een brancheorganisatie?

  Ja, we zijn aangesloten bij Partos, de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking en bij Goede Doelen Nederland, de vereniging waar ruim 150 erkende grote en kleine goede doelen bij zijn aangesloten.

 • Privacy Waarborg

  We zijn in bezit van het Privacy Waarborg keurmerk van Data Driven Marketing Association, de vereniging voor marketing en data.

 • Werven jullie donateurs op straat en aan de deur?

  Ja, je kunt onze wervers tegenkomen aan de deur, op straat of op evenementen. Onze wervers dragen rode Amref-kleding en een badge met een ID. Ze vragen nooit om geld. We hebben geen collecteweek, dus zullen nooit met collectebussen langs de deuren gaan. Het enige wat onze wervers vragen is om een formulier in te vullen voor een maandelijkse donatie. Bekijk waar we deze week werven. 

  Het werven van nieuwe donateurs aan de deur of op straat is erg belangrijk. Want dankzij onze maandelijkse donateurs kunnen we werken aan een betere gezondheidszorg in Afrika.
   

 • Collecteert Amref Flying Doctors?

  Nee, op dit moment collecteren we niet. We komen alleen aan de deur om structurele donateurs te werven, die ons maandelijks met een vast bedrag willen steunen.

 • Hoe kan ik mijn donatie aanpassen of opzeggen?

  Wil je je donatie aanpassen of opzeggen? Bel ons dan op 071-5769476 en we passen je donatie direct aan.

  Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00 - 12:00 uur en 14:00 - 16.00 uur.

 • Hoe kan ik mijn machtiging opzeggen?

  Jammer dat je erover denkt om je donateurschap bij Amref Flying Doctors op te zeggen. Mede dankzij jouw bijdrage hebben we de gezondheidszorg in Afrika structureel kunnen verbeteren. Hartelijk dank daarvoor! 

  Besluit je helaas toch om ons werk in Afrika niet langer te steunen? Bel dan naar 071-5769476, zodat we dit snel en eenvoudig voor je in orde kunnen maken. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 12:00 uur en 14.00 en 16:00 uur. 

delen
Help Afrika aan meer goede zorgverleners
Doneer nu