Hoe is de gezondheidszorg in Afrika?

In Afrika is goede en betaalbare gezondheidszorg helaas niet voor iedereen beschikbaar. Bovendien laat de kwaliteit van zorg vaak te wensen over, vooral in arme afgelegen gebieden.

Dit heeft meerdere oorzaken:

  • Goede medische zorg kost geld. Er zijn zorgverleners, medicijnen en medische spullen nodig. Het (lokale) ziekenhuis in Afrika heeft hier vaak het geld niet voor. Vooral in arme gebieden is de zorg niet wat het zou moeten zijn.
  • De meeste mensen hebben geen zorgverzekering. Als zij zorg nodig hebben, moeten zij dit zelf betalen. Daardoor kunnen zij geldproblemen of zelfs schulden krijgen.
  • Medische zorg is (te) duur voor mensen met weinig geld in Afrika, daarom gaan zij vaak niet naar een ziekenhuis als zij zorg nodig hebben.
  • Er is een gebrek aan kennis bij de bevolking over gezondheid en ziektes die te voorkomen zijn.
  • Overheden investeren niet voldoende in verbeteringen voor het platteland waar veel mensen nog geen toegang hebben tot een ziekenhuis of andere gezondheidszorg.

Er zijn veranderingen nodig in het hele zorgstelsel én investeringen in de kwaliteit van gezondheidszorg in Afrika. Amref slaat hiervoor de handen ineen met Afrikaanse ondernemers, lokale zorgverleners, ziekenhuizen, overheden en beleidsmakers. Zodat de verbeteringen door iedereen worden gedragen en blijvend zijn. Dit doen wij met onze projecten binnen het aandachtsgebied Medische zorg voor iedereen.

delen

Ja, ik help mee zodat iedereen medische zorg kan krijgen!

Doneer nu
Manifest: zeg nee tegen meisjesbesnijdenis
Doneer nu