Het recht op anticonceptie

Sub-Sahara Afrika heeft het hoogste aantal tienerzwangerschappen van de wereld: gemiddeld raakt meer dan 1 op de 5 meisjes zwanger als ze tussen de 15 en 19 jaar oud zijn. Naar schatting zijn er in Afrika elk jaar 21,6 miljoen ongeplande zwangerschappen. Hiervan eindigt bijna 4 op de 10 in abortus. Vanwege strenge wetgeving omtrent abortus gebeurt dit vaak in het geheim, en onveilig. 

Investeren in anticonceptie zodat elke vrouw en meisje zélf kan beslissen

Amref Flying Doctors gelooft dat elk meisje en elke vrouw heeft het recht te bepalen óf, wanneer en hoeveel kinderen ze wil krijgen. Anticonceptie geeft meisjes en vrouwen de mogelijkheid om deze keuzes bewust te maken. Ook vinden we dat alle meisjes en alle vrouwen het recht hebben op goede zorg en seksuele voorlichting. Om ervoor te zorgen dat meisjes en jonge vrouwen zich kunnen ontwikkelen, geven we aan aan iedereen in dorpen voorlichting over gezinsplanning en anticonceptie. Hierdoor kunnen gezinnen bepalen óf, wanneer en hoeveel kinderen ze willen krijgen, en worden ongewenste zwangerschappen voorkomen. 

Wanneer ongewenste zwangerschappen worden voorkomen, gaan meisjes langer naar school en krijgen zij een betere toegang tot de arbeidsmarkt. Dit vergroot de inkomsten van vrouwen en vermindert armoede. 

Lees hier meer in onze factsheet. 

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
U kunt hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Afrikaanse ondernemers & internationale investeerders

Het Innovate for Life Fund steunt elk jaar zes ambitieuze Afrikaanse ondernemers in de gezondheidszorg. Dankzij het fonds krijgen deze ondernemers toegang tot kennis, netwerken en financiering. Zo kunnen Afrikanen zelf lokale, technische gezondheidsoplossingen verder ontwikkelen voor een gezond en sterk Afrika. 
 

Afrikaanse ondernemers & internationale investeerders
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!
Doneer nu