Het recht op anticonceptie

Sub-Sahara Afrika heeft het hoogste aantal tienerzwangerschappen van de wereld: gemiddeld raakt meer dan 1 op de 5 meisjes zwanger als ze tussen de 15 en 19 jaar oud zijn. Naar schatting zijn er in Afrika elk jaar 21,6 miljoen ongeplande zwangerschappen. Hiervan eindigt bijna 4 op de 10 in abortus. Vanwege strenge wetgeving omtrent abortus gebeurt dit vaak in het geheim, en onveilig. 

Investeren in anticonceptie zodat elke vrouw en meisje zélf kan beslissen

Amref Flying Doctors gelooft dat elk meisje en elke vrouw heeft het recht te bepalen óf, wanneer en hoeveel kinderen ze wil krijgen. Anticonceptie geeft meisjes en vrouwen de mogelijkheid om deze keuzes bewust te maken. Ook vinden we dat alle meisjes en alle vrouwen het recht hebben op goede zorg en seksuele voorlichting. Om ervoor te zorgen dat meisjes en jonge vrouwen zich kunnen ontwikkelen, geven we aan aan iedereen in dorpen voorlichting over gezinsplanning en anticonceptie. Hierdoor kunnen gezinnen bepalen óf, wanneer en hoeveel kinderen ze willen krijgen, en worden ongewenste zwangerschappen voorkomen. 

Wanneer ongewenste zwangerschappen worden voorkomen, gaan meisjes langer naar school en krijgen zij een betere toegang tot de arbeidsmarkt. Dit vergroot de inkomsten van vrouwen en vermindert armoede. 

Lees hier meer in onze factsheet. 

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Samenwerken met ondernemers in Afrika

Innovate for Life steunt elk jaar ambitieuze ondernemers in de gezondheidszorg in Afrika. Dankzij Innovate for Life krijgen deze ondernemers de kans om meer kennis op te doen, leren ze netwerken en krijgen ze coaching. Wij denken dat innovatie begint bij de behoefte en vraag naar innovatie vanuit Afrika. Daarom werken we samen met onze collega’s in Afrika om deze vraag eerst in kaart te brengen.

Samenwerken met ondernemers in Afrika
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu