Ministerie van Buitenlandse Zaken investeert ruim 4 miljoen euro in bouw veilige wc's

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat ons het komende jaar voor 4,1 miljoen euro steunen om het succesvolle project ‘Microfinanciering voor schoon water en een goede hygiëne’ verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we nog meer veilige wc’s bouwen in Ethiopië, Oeganda, Kenia en Tanzania.

In Sub-Sahara Afrika komen veel ziektes voor die te voorkomen zijn, zoals diarree. Die ziektes worden vaak veroorzaakt door vies water en slechte hygiëne. Met het trainen van lokale zorgverleners die voorlichting geven over hygiëne en het mogelijk maken van microfinanciering voor de bouw van veilige wc’s zorgen we voor een betere gezondheid in Afrika.

Partnerschap

Het project ‘Microfinanciering voor schoon water en een goede hygiëne’ valt binnen het FINISH Mondial programma. Het is een partnerschap tussen Amref Flying Doctors, Aqua for All en WASTE. Het programma is gestart in India (sinds 2009) en Kenia (sinds 2013). Sinds 2019 loopt het project ook in Oeganda, Ethiopië, Tanzania en Bangladesh. 

Patricia Vermeulen (CEO Amref Flying Doctors): “Het is ontzettend fijn om opnieuw het vertrouwen te krijgen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit besluit brengt ons nog dichter bij ons doel: voor 2030 een veilige wc vóór iedereen.”  

Resultaten

Inmiddels hebben we binnen het FINISH Mondial partnerschap, door middel van publiek-private samenwerking, al meer dan 5 miljoen mensen aan een wc geholpen. Er zijn meer dan 1 miljoen wc’s gebouwd. Daarnaast wordt de ontlasting bij deze nieuwe veilige wc’s opgevangen en weer gebruikt voor de landbouw. Gezinnen hebben gezamenlijk 150 miljoen euro in veilige wc’s geïnvesteerd en hierdoor hebben lokaal opgeleide metselaars meer dan 15 miljoen dagen aan werk gehad. 

Lees hier meer over dit bijzondere en succesvolle project

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu