Samenwerken met ondernemers in Afrika

Innovate for Life steunt elk jaar ambitieuze ondernemers in de gezondheidszorg in Afrika. Dankzij Innovate for Life krijgen deze ondernemers de kans om meer kennis op te doen, leren ze netwerken en krijgen ze coaching. Wij denken dat innovatie begint bij de behoefte en vraag naar innovatie vanuit Afrika. Daarom werken we samen met onze collega’s in Afrika om deze vraag eerst in kaart te brengen.

Dit jaar richt Innovate for Life zich op de ondernemers op het gebied van gezondheid in Kenia en Ethiopië. Samen met onze collega’s in deze landen worden de ondernemers begeleid om zelf lokale, technische gezondheidsoplossingen verder te ontwikkelen voor een gezond en sterk Afrika. Uit alle aanmeldingen worden uiteindelijk vijf kansrijke ondernemers gekozen die deelnemen aan het programma.

Het programma

De vijf ondernemers die zijn gekozen kunnen gebruik maken van onze kennis over gezondheidszorg in Afrika en ons uitgebreide lokale en internationale netwerk. Verder:

  • hebben ze de kans om met ons en de Innovate for Life-partners hun initiatief te ontwikkelen;
  • krijgen ze een op maat gemaakt training- en mentorprogramma voor de gezondheidssector;
  • werken zij in een kleine groep;
  • worden ze door ons begeleid;
  • krijgen ze coaching van ervaren, zakelijke- en gezondheidsprofessionals.

Dankzij steun van partners

Innovate for Life is een samenwerking van verschillende partners. Eén daarvan is Metta. Dit is een Keniaanse organisatie die ons helpt om de ondernemers te trainen op zakelijke vaardigheden.

Ook Accenture is een partner van het Innovate for Life Programma. Deze vooraanstaande, wereldwijde zakelijke dienstverlener gaat de ondernemers samen met ons klaarstomen om in partnerschap te werken aan een gezond en sterk Afrika.

Daarnaast is Elsevier Foundation een van de partners van Innovate for Life. Ylann Schemm, de directeur van Elsevier Foundation en partner van Innovate for Life zegt: 
"Wij geloven in de visie van Amref Flying Doctors en de creatieve mogelijkheid van de ondernemers. We zetten ons al lang in voor de verbetering van de wereldwijde gezondheid. En we zien dat Innovate for Life écht een kloof overbrugt, door lokale oplossingen verder op weg te helpen."

Meer informatie

Wil je meer weten over Innovate for Life? Bezoek dan onze Engelse Innovate for Life-website.

Lees meer over medische zorg voor iedereen

delen

Ja, ik help mee zodat iedereen medische zorg kan krijgen!

Goede medische zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn.

doneren
Doneer nu