Extra steun Nationale Postcode Loterij om meisjesbesnijdenis te stoppen

Het was één groot feest: het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Naast de structurele, jaarlijkse bijdrage van € 900.000 werden we door de Nationale Postcode Loterij verblijd met een extra bijdrage van één miljoen euro voor ons werk op het gebied van meisjesbesnijdenis. 

Eregast Nice Leng’ete

Onze collega en vrouwenrechtenvoorvechtster Nice Leng’ete boog zich samen met Mabel van Oranje (Girls Not Brides) en Michaela dePrince (War Child) tijdens een paneldiscussie onder meer over het belang van educatie en vrouwenrechten. Nice Lenge’te ontsnapte als klein meisje aan besnijdenis. Al meer dan 10 jaar werkt ze samen met Amref Flying Doctors om deze schadelijke praktijk te stoppen. Over de rol van mannen zegt Nice: “Het is niet eenvoudig om mannen te overtuigen dat meisjesbesnijdenis moet stoppen. Maar we kunnen deze schadelijke praktijk geen halt toeroepen zonder de steun van de mannen.”

Recordschenking van ruim 370 miljoen

De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. De schenkingen worden gedaan dankzij de drie miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over 117 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Fotografie: Roy Beusker

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia

Steeds meer nomadische gemeenschappen in Tanzania en Kenia vinden dat er een einde aan meisjesbesnijdenis moet komen. Maar, omdat de besnijdenis het belangrijkste onderdeel is van het ritueel in de overgang van meisje naar vrouw, moet daar iets voor in de plaats komen. Amref Flying Doctors werkt samen met deze gemeenschappen in het project 'Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia' aan een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis. Daarnaast leggen we samen watervoorzieningen aan en het verbeteren we de hygiëne en sanitaire voorzieningen, zodat de meisjes hun school afmaken. Zo komen de veranderingen van binnenuit tot stand.

Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu