Schoon water voor 15.000 mensen in Kendu Bay, Kenia

Amref Flying Doctors, waterbedrijf Dunea en Homawasco, het lokale zuiveringsbedrijf hebben gezamenlijk het waterleidingnetwerk uitgebreid in Kendu Bay, Kenia. Gisteren werd in het bijzijn van de Nederlandse ambassadeur in Kenia, Frans Makken, de watervoorziening in gebruik genomen. Hierdoor hebben nu 15.000 mensen in de regio schoon water. 

In de provincie Homa Bay gaan steeds meer mensen in steden als Kendu Bay wonen. Ook in het gebied rondom de steden wordt het steeds drukker. Op dit moment leeft 15% van de mensen in Homa Bay in een sloppenwijk. Deze mensen wonen in huizen gemaakt van ijzeren platen en er is een groot tekort aan wc’s en schoon water. 

Verstedelijking

Ondanks de verstedelijking moeten deze mensen veilig en gezond kunnen blijven leven. Daarom zorgen Amref Flying Doctors, Dunea en Homawasco voor schoon water, goede wc’s en een veilige afvoer hiervan. Zo blijft vies en schoon water gescheiden.

Amref Flying Doctors geeft de inwoners van Homa Bay voorlichting over watergebruik, hygiëne en een veilige opslag van water in huis. Ook zorgen we ervoor dat mensen inzien hoe belangrijk het is om zelf een veilige wc aan te schaffen. Dunea zorgt samen met Homawasco, het lokale zuiveringsbedrijf voor de infrastructuur, de watervoorziening en afvoer van water. Daarnaast biedt Dunea haar zakelijke kennis. 

WaterWorX-programma

Het project in Kendu Bay en de omliggende steden in Homa Bay maakt deel uit van het WaterWorX-programma, ondersteund door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit programma loopt tot 2030 en heeft tot doel de duurzame toegang tot drinkwater te verbeteren tot 10 miljoen mensen in ontwikkelingslanden voor het jaar 2030. WaterWorX-projecten worden uitgevoerd door tien Nederlandse waterbedrijven in samenwerking met 23 lokale waterbeheerders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Lees meer over ons programma in Homa Bay

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu