Aantal kindhuwelijken daalt van 15 naar 12 miljoen

Mabel van Oranje, voorzitter van Girls not Brides International, neemt de tussentijdse resultaten van de drie Nederlandse kindhuwelijkallianties in ontvangst. Dit deed ze samen met Mette Gonggrijp (ambassadeur vrouwenrechten en gendergelijkheid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken). Amref Flying Doctors maakt hier onderdeel van uit met de Yes I Do-alliantie.

In de laatste twee jaar is, mede dankzij Nederlandse inzet, het aantal kindbruiden gedaald, van 15 miljoen naar 12 miljoen. De resultaten werden aangeboden tijdens “Celebrating Girls Voices” in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Op deze bijeenkomst delen de samenwerkende NGO’s en onderzoeksinstanties de resultaten en learnings die zij in het eerste helft van het vijfjarige project hebben bereikt. 

Twaalf miljoen meisjes per jaar 

Wereldwijd wordt bijna iedere twee seconden een minderjarig meisje uitgehuwelijkt. Iedere zeven seconden zelfs een meisje jonger dan vijftien. Per jaar zijn dit twaalf miljoen meisjes. Dat betekent 33.000 kindhuwelijken per dag. Naar verwachting worden de komende tien jaar wereldwijd ruim 100 miljoen meisjes uitgehuwelijkt.

Wat doet de Yes I Do-alliantie? Bekijk het in onderstaande video.

 

 

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu