Een miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

Wat een nieuws! We hebben één miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij ontvangen om meisjesbesnijdenis te stoppen. 

Tijdens het televisieprogramma Koffietijd mochten onze collega Nice Leng’ete en ambassadeur Saskia Noort een cheque van maar liefst één miljoen euro in ontvangst nemen. Met deze bijdrage zijn wij een stapje dichterbij ons doel: meisjesbesnijdenis uitbannen vóór 2030. 

“Met dit bedrag kunnen wij alle meisjes bereiken die nog steeds het risico lopen om besneden te worden. Deze meisjes kunnen nu hun school afmaken. Bedankt Nationale Postcode Loterij en alle deelnemers dat jullie ons al die jaren al steunen in onze strijd tegen meisjesbesnijdenis. Het betekent heel veel voor mij en alle vrouwen en meisjes die wij elke dag beschermen”, aldus onze collega en vrouwenrechtenvoorvechter Nice Leng’ete. 

Lees hier meer over onze aanpak tegen meisjesbesnijdenis.

Fotografie: Roy Beusker.

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia

Steeds meer nomadische gemeenschappen in Tanzania en Kenia vinden dat er een einde aan meisjesbesnijdenis moet komen. Maar, omdat de besnijdenis het belangrijkste onderdeel is van het ritueel in de overgang van meisje naar vrouw, moet daar iets voor in de plaats komen. Amref Flying Doctors werkt samen met deze gemeenschappen in het project 'Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia' aan een alternatief ritueel voor meisjesbesnijdenis. Daarnaast leggen we samen watervoorzieningen aan en het verbeteren we de hygiëne en sanitaire voorzieningen, zodat de meisjes hun school afmaken. Zo komen de veranderingen van binnenuit tot stand.

Een gezonde toekomst voor meisjes in Tanzania en Kenia
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu