De handen ineen voor betere sanitaire voorzieningen

Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar India, geleid door de Nederlandse premier Mark Rutte, werd een FINISH Mondial-partnerschapsovereenkomst ondertekend tussen de NGO's WASTE, Amref Flying Doctors en Aqua for All.

Het partnerschap is gericht op het vergroten van veilige sanitaire voorzieningen voor de armen door middel van publiek-private partnerschappen (PPP's), en draagt ​​daarmee bij aan duurzaam ontwikkelingsdoel (SDG) 6.

FINISH is een veelbelovende aanpak, met groot succes in India (start in 2009) en Kenia (start in 2013). Hierdoor hebben 3,1 miljoen mensen in 2017 veel baat gehad van de voordelen van veilige sanitaire voorzieningen. Onder andere door de bouw van 700.000 toiletten en het creëren van meer dan 5.000 banen. Dit draagt ​​ ook weer bij aan gezondere en economisch sterkere gemeenschappen. FINISH heeft gebruik kunnen maken van lokale financiering voor deze veilige sanitaire voorzieningen. Zo was in India minder dan 5 procent van de initiële FINISH-financiering afkomstig van subsidies.

Deze samenwerkingsvorm is dan ook volledig in lijn met wat premier Rutte in India ook zei: "De basis voor succes is samenwerking tussen overheid, private sector en de lokale bevolking om uitdagingen in de lokale context aan te pakken. Voor een goede en duurzame oplossing hebben we collectieve actie nodig." Lees er meer over in ons (Engelstalige) persbericht.  

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu