FMO en Amref bundelen krachten voor betere gezondheidszorg in Kenia

We zijn een samenwerking aangegaan met FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank. Het komende jaar zetten we ons gezamenlijk in voor betere gezondheidszorg in Kenia.  

De samenwerking richt zich op het opschalen van het innovatieve businessmodel voor het verbeteren van eerstelijnszorg in Afrika, het delen van kennis en het aantrekken van nieuwe partners en kapitaal. 

 “Door onze krachten te bundelen kunnen wij onze impact in Afrika vergroten. De juridische en zakelijke kennis van FMO is essentieel voor de opschaling van ons publiek-private model voor de zorg,” aldus Patricia Vermeulen, onze CEO.  

Janet Nieboer, Director FMO NL Business: “En door samen te werken met Amref Flying Doctors kunnen wij onze belangrijkste doelstellingen verwezenlijken: onze impact vergroten en meer kapitaal en investeringen mobiliseren in opkomende markten. Ook helpt het FMO’s Dutch Business-team bij het ontwikkelen van een strategie voor de inzet van kapitaal in de gezondheidszorg.” 

Goede zorg voor 20.000 mensen in Makueni

Samen met de lokale overheid van Makueni County (een district in Kenia), FMO en Philips onderzoeken en testen we op dit moment een innovatief model waardoor meer mensen gebruik kunnen maken van goede zorg. Tegelijkertijd willen we het zorgstelsel financieel duurzaam maken.

De rollen zijn goed verdeeld. Wij trainen zorgverleners, managen de ziekenhuizen en geven de inwoners van Makueni voorlichting over gezondheid. Philips zorgt voor de infrastructuur en medische uitrusting in de klinieken en Makueni County is verantwoordelijk voor het beleid, regulering en kwaliteitsmanagement. FMO biedt juridische en zakelijke kennis en onderzoekt de financieringsmogelijkheden om dit model op te schalen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het versterken van de eerstelijnszorg de meest efficiënte en voordeligste manier om de gezondheid te verbeteren. De Keniaanse president Uhuru Kenyatta heeft ‘toegang tot zorg voor iedereen’ als een van zijn vier grote pijlers benoemd.

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu