Minister Sigrid Kaag steunt strijd tegen meisjesbesnijdenis

Tijdens de UN General Assembly in New York heeft een bijzondere ontmoeting plaatsgevonden tussen minister Sigrid Kaag en onze inspirerende Nice Leng'ete. Ze spraken over onze missie om meisjesbesnijdenis voor 2030 uit te bannen. Minister Kaag onderstreept het belang hiervan en heeft tijdens het gesprek aangegeven onze ambitie te ondersteunen. "Het uitbannen van meisjesbesnijdenis is een cruciaal onderdeel van seksuele gezondheid en reproductieve rechten en zal breed moeten worden aangepakt”, aldus Kaag

Minister Kaag heeft aangekondigd 60 miljoen euro te investeren in het verbeteren van gezondheidszorg voor vrouwen. "Een duidelijke boodschap om vrouwen en meisjes in staat te stellen te beslissen over hun seksuele en reproductieve rechten.”

Kaag wil niet alleen investeren in het verbeteren van de gezondheid van vrouwen. Ook heeft zij aangekondigd de komende vijf jaar 100 miljoen euro in onderwijs in ontwikkelingslanden te investeren. “Onderwijs is cruciaal. Het biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen. Daarom steunen we toegang tot onderwijs in ontwikkelingslanden. Met scholing heeft ieder kind een eerlijke kans zich te ontwikkelen. Onderwijs in crisislanden en oorlogsgebieden is juist zo belangrijk. En meisjes verdienen onze extra steun!” aldus Kaag.

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu