Keniaanse Nice Leng’ete benoemd tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld

De TIME 100 is zojuist gepubliceerd: de lijst met de 100 meest invloedrijke mensen op aarde. Naast alle beroemdheden in de lijst staat ook Amref's bijzondere Keniaanse collega en prachtige Masai-vrouw: Nice.

Nice Nailantei Leng’ete vlucht als 8-jarig Masai-meisje tot twee keer toe voor haar besnijdenis. Inmiddels is de 27-jarige Keniaanse een voorvechtster in de strijd tegen meisjesbesnijdenis. Ze ging (met hulp van Amref Flying Doctors) het gesprek aan in haar stam en zorgde ervoor dat er een alternatief kwam: onderwijs. Al 16.000 Masai-meisjes zijn niet besneden. Meisjes die niet worden besneden maken hun school af, trouwen later en worden op latere leeftijd moeder. Zo creëren ze een betere economische situatie voor zichzelf en hun omgeving. En dit geven zij door aan volgende generaties. Nice is vastbesloten: “Ik ga door totdat ieder meisje in Afrika kan uitgroeien tot de vrouw van haar dromen.”

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
U kunt hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om je ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies en vergelijkbare technieken plaatsen om jouw internetgedrag te volgen. Door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie