Foto's met een verhaal

Afgelopen maart reisde Humberto af naar Kenia om meer te leren over onze strijd tegen meisjesbesnijdenis. Hij ging hier in gesprek met enkele leden van de Masai en maakte daarbij prachtige foto's. Een selectie van de foto’s staat aanstaande maandag tentoongesteld op Langoed Boekesteyn. Humberto vertelt jou en de deelnemers van de Postcode Loterij graag over het indrukwekkende verhaal achter de foto’s. Kijkers maken ook exclusief kans op één van zijn prachtige werken!

In veel nomadische gemeenschappen markeert besnijdenis de overgang van meisje naar vrouw. Steeds meer mensen uit deze gemeenschap spreken zich uit over het stoppen van deze zeer schadelijke traditie. Humberto ging voornamelijk in gesprek met de mannen, en met name de vaders van de dochters. Wat zijn hun beweegredenen om deze eeuwenoude traditie los te laten?

Wereldwijd zijn 200 miljoen meisjes en vrouwen slachtoffer van besnijdenis en lopen 4.1 miljoen meisjes het risico om besneden te worden. Niet alleen in Kenia maar ook in Nederland krijgen we steeds vaker met de problematiek te maken. Zeker nu in de zomervakantie waar ‘cutting holidays’ een afschuwelijke realiteit zijn.

Kijk, luister en chat je mee? Klik hier om deel te nemen aan de live rondleiding via Facebook Live. Ook kan je notificaties instellen voor het evenement door nu al op de link te klikken en te kiezen voor: 'herinnering ontvangen'. Je ontvangt dan een melding zodra het event live is. 

Deelnemers van de Postcode Loterij maken tevens kans op een van de portretten.

Bekijk hier de video van de reis van Humberto

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen

Doneren no more violence

Help mee
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu