Samen voor een gezond en sterk Afrika

Geweldig nieuws. Ons partnerschap met ORTEC is verlengd! We blijven het komende jaar samenwerken aan een gezond en sterk Afrika.

Amref Flying Doctors werkt aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika door het opleiden van medisch personeel, het verbeteren van de basiszorg en zorgen dat iedereen daar toegang tot heeft. 

ORTEC is een expert op het gebied van datagedreven besluitvorming. Zij ondersteunen sinds een jaar ons project ‘Vrouwen met Impact’ waarin wij onderzoeken hoe de gezondheidssituatie van vrouwen in Ethiopië verandert. ORTEC levert een bijdrage door deze onderzoeksdata te analyseren waardoor wij inzichtelijk krijgen welke impact onze projecten hebben op de levens van de vrouwen. Ook ondersteunt ORTEC ons kantoor in Ethiopië door het verbeteren van de bedrijfsprocessen zoals HR-zaken. Ten slotte gaat ORTEC in het nieuwe jaar een dashboard ontwikkelen voor ons programma 'Mircrofinanciering voor schoon water en goede hygiëne', waarin wij nuttige data en resultaten kunnen inzien wat wij weer aan onze donoren en stakeholders kunnen communiceren.

Michael van Duijn (CEO ORTEC): "Wij zetten ons graag in voor een betere wereld. Samen met Amref Flying Doctors richten we ons op efficiëntie, kwaliteit en innovatie in de zorg in Afrika. Om daarmee hén te bereiken, die dat het meest nodig hebben."

Nuttige informatie voor ons werk in de toekomst

Resultaatmetingen van projecten meten meestal de dingen die belangrijk zijn voor het project. Dat levert natuurlijk nuttige informatie op over onze projecten. Maar nóg liever willen we weten of de vrouwen in Afrika zélf vinden dat hun leven en gezondheid zijn verbeterd. Of dat zij vinden dat iets beter kan. Dankzij deze samenwerking kunnen wij dit inzichtelijk maken. 

Patricia Vermeulen (CEO Amref Flying Doctors): “De samenwerking tussen ORTEC en Amref Flying Doctors bruist van de energie en nieuwe initiatieven. Ik vind het heel mooi om te zien hoe ORTEC data en technologie in kan inzetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg in Afrika. Innovatie is essentieel voor onze organisatie om een grotere impact te kunnen bereiken. Wij kijken uit om het partnerschap voort te zetten en de impact van onze projecten te vergroten dankzij ORTEC."

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu