Leden VvAA in actie: Zorgverleners voor Zorgverleners

Er is momenteel een schrijnend tekort aan zorgpersoneel en beschermingsmateriaal in Malawi. Daarom bundelen wij de komende maand onze krachten met onze partner VvAA in de crowdfundingsactie: Zorgverleners voor Zorgverleners.  

Hoewel ook in Nederland de reguliere zorg weer onder grote druk staat, is de situatie in Afrika ronduit schrijnend. Zo zijn er in Malawi, een van de armste landen ter wereld, op dit moment slechts 350 dokters op een bevolking zo groot als Nederland. Daarnaast is er een groot tekort aan het meest noodzakelijke beschermingsmateriaal tegen het virus.

Crowdfundingsactie

Het doel van de crowdfundingsactie is dan ook om samen met de zorgprofessionals van VvAA geld in te zamelen om op korte termijn honderden lokale zorgverleners op te leiden én van beschermingsmateriaal te voorzien. Zorgverleners voor zorgverleners dus!

Wij trainen als Amref de lokale zorgverleners in Malawi met de mobiele trainingsapplicatie Leap. Eén van de medische modules richt zich hierbij specifiek op het bestrijden van Covid-19. Want getraind zorgpersoneel dat adequaat handelt in de frontlinie is nu belangrijker dan ooit!

 

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu