Share the Mic Now NL

Morgen staat Instagram in het teken van de campagne #SharethemicnowNL. Een coalitie van bijna 25 verschillende inspirerende zwarte vrouwelijke activisten, beroemdheden en ondernemers nemen voor een dag de Instagram-accounts van bekende witte vrouwelijke Nederlanders over. Onze collega Cynthia Oningoi Simantoi uit Kenia doet hier ook aan mee. Zij neemt het account van onze ambassadeur Lieke van Lexmond over. 

Share the Mic Now is een initiatief ontstaan in Amerika. Morgen is Nederland aan de beurt. Verschillende BN-ers waaronder Claudia de Breij, Lucy Woesthoff, Barbara Barend en Hanna Verboom staan voor een dag hun account af aan een inspirerende zwarte vrouw om hen een platform te bieden en hun verhaal te laten vertellen. Het doel van de campagne is om de vaak ongehoorde verhalen van zwarte vrouwen te delen en om aandacht te vragen voor het werk dat zij doen. 

De stemmen van zwarte vrouwen zijn ongehoord gebleven, ook al gebruiken ze hun stemmen al eeuwenlang luid om veranderingen door te voeren. Daarom is een verbinden actie nodig om de levens, verhalen en oproepen tot actie van zwarte vrouwen te centreren. Verandering komt namelijk pas wanneer we elkaars stemmen écht gaan horen. 

Cynthia, een rolmodel

Cynthia strijdt voor gelijke rechten tussen man en vrouw in Afrika. Ze zet zich in om schadelijke tradities zoals meisjesbesnijdenis de wereld uit te helpen. In nomadische gemeenschappen in Afrika is meisjesbesnijdenis onderdeel van een eeuwenoude traditie en markeert dit de overgang van meisje naar vrouw. Dankzij Amref Flying Doctors en  Cynthia zijn al 20.000 meisjes in Kenia en Tanzania volwassen geworden, zonder besnijdenis. 

Klik hier om meer te lezen over meisjesbesnijdenis

Update 18 juni

Bekijk hier de vlammende speech van Cynthia die zij gaf tijdens Share the Mic Now op de Instagam van Lieke

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu