Amref opnieuw strategische partner ministerie van Buitenlandse Zaken

Geweldig nieuws voor Amref Flying Doctors. Onze subsidieaanvraag voor het Power to You(th) programma is goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hiermee blijft Amref Flying Doctors opnieuw voor vijf jaar strategisch partner van de Nederlandse overheid.

Power to You(th)

Amref Flying Doctors leidt het Power to You(th) consortium, dat zich richt op het uitbannen van schadelijke praktijken, zoals meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken in Afrika. Samen met partners Rutgers en Sonke Gender Justice gaan wij ons richten op het versterken van lokale maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor betere seksuele gezondheid en rechten. Vooral voor kwetsbare groepen zoals vrouwen en jongeren zodat zij weten wat hun rechten zijn en hiervoor kunnen opkomen.

Binnen het consortium geloven wij dat verandering in de gemeenschap moet plaatsvinden. Daarom wordt het programma vanuit de landen in Afrika geleid zodat beslissingen in Afrika worden genomen. 

Patricia Vermeulen: “We zijn ongelooflijk trots dat wij opnieuw het vertrouwen van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben gekregen. Eerdere succesvolle programma’s zoals de Yes I Do Alliantie en het Health System Advocacy Partnership laten zien dat wij door samen te werken met het ministerie onze impact in Afrika kunnen vergroten.”

Rechten meisjes en vrouwen in Afrika belangrijker dan ooit

Investeren in de gezondheid van meisjes en jonge vrouwen in Afrika is nu belangrijker dan ooit. Door de huidige coronacrisis neemt het geweld tegen vrouwen toe en is er sprake van een stijging in het aantal kindhuwelijken en meisjesbesnijdenissen. Pas als vrouwen gelijke kansen krijgen kan armoede effectief bestreden worden. Samenlevingen blijven achter als de helft van de bevolking onvoldoende onderwijs krijgt, geen eerlijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt en blootgesteld wordt aan geweld. Armoede gaat van generatie op generatie als vrouwen geen kansen krijgen en die ook niet aan hun dochters kunnen bieden. Vrouwen die niet besneden worden en niet vroegtijdig trouwen hebben een grotere kans om hun school af te maken waardoor ze een betere kans hebben op de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen ze financieel onafhankelijk zijn, gezond zijn en blijven en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.

 

 
Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu