Goede zorg voor 65.000 vrouwen in Kenia dankzij Nationale Postcode Loterij

Geweldig nieuws. Wij hebben een prachtig extra bedrag van 1,75 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij ontvangen. Dit bedrag hebben wij gekregen voor ons Droomfondsproject 'i-PUSH' waarin wij, samen met PharmAccess, Keniaanse vrouwen en hun gezinnen van goede en betaalbare zorg voorzien.

Met dit bedrag kunnen wij 30.000 vrouwen bij een zorgverzekering aansluiten, het zorgstelsel in Kenia verder te versterken en om te onderzoeken hoe mensen naar draagkracht kunnen betalen voor zorg. Hiervoor wordt een digitale poverty mapping tool ontwikkeld, die in de toekomst door de overheid gebruikt kan worden. 

i-PUSH: Een gezonde revolutie

Voor te veel mensen in Afrika is gezondheidszorg een luxe. Laat staan goede zorg. Tegelijkertijd is er ook veel vooruitgang. De opkomst van de mobiele telefoon heeft tot een ongekende revolutie geleid. Amref Flying Doctors en PharmAccess werken samen aan i-PUSH (Innovative Partnership for Universal Sustainable Healthcare): goede zorg direct beschikbaar voor vrouwen en hun gezinnen via hun mobiele telefoon. 

Veelbelovende resultaten

De afgelopen jaren zijn er al mooie resultaten geboekt. Zo zijn er al meer dan 35.000 vrouwen die een zorgverzekering afgesloten hebben voor zichzelf en hun gezin. In totaal profiteren hier nu 110.000 mensen van. Met die verzekering kunnen zij meteen naar een ziekenhuis in de buurt, zonder eerst te moeten sparen voor de doktersrekening. Lokale zorgverleners, waarvan er inmiddels al ruim 2.000 zijn opgeleid, geven de gezinnen bovendien voorlichting, behandelen veel voorkomende ziektes en sturen mensen door naar een ziekenhuis als dat nodig is.  

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij: “In 2015 heeft de Postcode Loterij vanuit het Droomfonds het project ‘i-PUSH’ mogelijk gemaakt om de gezondheidszorg in Kenia te verbeteren. Het project is al succesvol gebleken: sinds de start in 2016 hebben maar liefst 35.000 vrouwen en hun gezinnen een zorgverzekering. Wij zijn blij dat Amref Flying Doctors en PharmAccess met deze extra bijdrage nog meer impact kunnen maken en het zorgsysteem in Kenia blijvend te kunnen versterken.”

Privacy

Amref Flying Doctors gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om en verwerkt deze conform het privacy statement.
Je kan hier het privacystatement bekijken of downloaden.

delen
#NoMoreViolence: Teken de petitie
Doneer nu