Afrikaanse ondernemers & internationale investeerders

Het Innovate for Life Fund steunt elk jaar zes ambitieuze Afrikaanse ondernemers in de gezondheidszorg. Dankzij het fonds krijgen deze ondernemers toegang tot kennis, netwerken en financiering. Zo kunnen Afrikanen zelf lokale, technische gezondheidsoplossingen verder ontwikkelen voor een gezond en sterk Afrika. 
 

De nieuwe generatie Afrikaanse start-ups werkt hard aan technische oplossingen. Maar een gebrek aan geld en netwerk staat échte groei vaak in de weg. Dankzij het intensieve programma van Innovate for Life Fund kunnen elk jaar zes Afrikaanse ondernemers toch verder aan de slag.

Afrikaanse ondernemers en internationale investeerders samenbrengen

De gezondheidszorg in Afrika is een van de snelst groeiende sectoren. Toch investeren internationale bedrijven nog weinig hier. Het Innovate for Life Fund brengt met het programma Afrikaanse ondernemers en internationale investeerders samen. 

Het Innovate for Life Fund bestaat sinds 2017 en in de afgelopen twee jaar meldden honderden ambitieuze ondernemers uit alle hoeken van Afrika zich aan. Van Gabon tot Egypte en van Togo tot Zimbabwe. Uit alle aanmeldingen worden uiteindelijk zes kansrijke ondernemers gekozen die deelnemen aan het programma. 

Het Accelerator-programma

De zes ondernemers die zijn gekozen krijgen toegang tot onze kennis over gezondheidszorg in Afrika en ons uitgebreide lokale en internationale netwerk. Verder:
•    hebben ze de kans om met ons en de Innovate for Life-partners hun initiatief te ontwikkelen;
•    krijgen ze een op maat gemaakt training- en mentorprogramma voor de gezondheidssector;
•    werken zij in een kleine groep;
•    worden ze door ons begeleid;
•    krijgen ze coaching van ervaren, zakelijke- en gezondheidsprofessionals.

Dankzij steun van partners

Het Innovate for Life Fund is een samenwerking van verschillende partners, zoals Grassroot Business Fund. Dit is een ervaren impactinvesteringsfonds.

Elsevier Foundation is ook een van de partners van het Innovate for Life Fund. Ylann Schemm, de directeur van Elsevier Foundation en partner van het fonds zegt: 

‘Wij geloven in de visie van Amref Flying Doctors en de creatieve mogelijkheid van de Afrikaanse start-ups. We zetten ons al lang in voor de verbetering van de wereldwijde gezondheid. En we zien dat het Innovate for Life Fund écht een kloof overbrugt. Het fonds doet dat met lokale, technische gezondheidsoplossingen. Voor en door Afrikanen.’

Meer informatie

Wil je meer weten over Innovate for Life? Lees dan ons nieuwsbericht of bezoek onze Engelse Innovate for Life-website.

Lees meer over medische zorg voor iedereen

delen

Ja, ik help mee zodat iedereen medische zorg kan krijgen!

Goede medische zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn.

doneren
Ja, ik doneer voor meer goed opgeleide zorgverleners!